Spion pentru Rusia în România, declarat indezirabil

G.F.
Miscellanea /

Bratislav Zivkovic (Sursa foto: SRI)

Bratislav Zivkovic (Sursa foto: SRI)

Cetăţeanul sârb Bratislav Zivkovic, acuzat de spionaj, a fost declarat indezirabil în ţara noastră pe o perioadă de 15 ani, a decis astăzi Curtea de Apel Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat într-o conferinţă de presă, că Zivkovic Bratislav este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia "Cetniciki Pokret". Această organizaţie este cunoscută ca fiind una paramilitară, cu orientări naţionalist-şoviniste, transmite news.ro.

Sârbul în vârstă de 42 de ani a venit de patru ori în România, fie din Bulgaria sau Ucraina şi de fiecare dată a ajuns la Constanţa. El a fost surprins în timp ce fotografia radare militare pe coasta Mării Negre şi transmitea reperele GPS ale acestora. De asemenea, SRI mai spune că el era extrem de interesat şi de baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Marincea a precizat însă că bărbatul nu a obţinut informaţiile pe care le căuta.

"În cursul anului 2017, Zivkovic Bratislav s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activităţi de culegere de informaţii care, potrivit cadrului legal în domeniu, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Zivkovic a întreprins acte preparatorii de procurare şi transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine, ori agenţilor acestora, şi constituirea de reţele informative pe teritoriul României", a mai spus Marincea.

SRI precizează că acesta are dublă cetăţenie, sârbă şi rusă, şi că între 2012 şi 2014 a participat ca parte a separatiştilor pro-ruşi în conflictul din estul Ucrainei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită