Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene

D.I.
Fonduri Europene #Fonduri Europene /

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene

Printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de Guvern, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi Ministerul Sănătăţii (MS) urmăresc "flexibilizarea mecanismului de implementare pentru anumite categorii de proiecte finanţate din fonduri europene", se arată într-un comunicat al MFE, dat publicităţii.

Potrivit documentului, o importantă schimbare adusă în domeniul gestionării fondurilor europene se referă la sumele destinate furnizării de servicii medicale şi pregătirii personalului din sistemul sanitar.

Astfel, precizeazprin modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, se corectează situaţia în care spitalele publice nu îşi puteau asigura cofinanţarea necesară implementării proiectelor din Programul Operaţional Capital Uman din cauza veniturilor proprii insuficiente ale spitalelor şi a interdicţiei legale ca Ministerul Sănătăţii să aloce aceste sume. Decizia de astăzi sprijină implementarea cu succes a contractelor de finanţare deja semnate.

De asemenea, actul normativ permite identificarea unor soluţii de decontare a cheltuielilor din proiecte nefinalizate deja efectuate de către beneficiari, care sunt eligibile şi includerea acestora în aplicaţii de plată către Comisia Europeană.

Potrivit sursei citate, prin acelaşi act normativ, se modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, astfel încât să fie permisă implementarea proiectelor ai căror beneficiari sunt parteneriate compuse din două sau mai multe entităţi publice cu personalitate juridică, înregistrate în România şi în Statele Membre UE.

Astfel, se arată în comunicat, beneficiarii fondurilor europene care au ca parteneri publici instituţii europene ce nu se pot înregistra fiscal în ţara noastră vor primi sumele rambursate de la Autoritatea de Management într-un cont al liderului de parteneriat, ce va fi folosit exclusiv pentru a vira, în valută, în termen de maximum 15 zile lucrătoare, sumele cuvenite către partenerii externi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS