Gala BURSA 2018

Sprijin acordat pentru sectorul zootehnic

D.I.
Politică #Agro-alimentar /

Sprijin acordat pentru sectorul zootehnic

În cadrul şedinţei de Guvern de joi, a fost aprobată hotărârea care stabileşte sumele prevăzute anul acesta pentru crescătorii de animale, se arată într-un comunicata al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), dat publicităţii.

Conform documentului, sumele aprobate vor fi utilizate cu preponderenţă pentru înfiinţarea şi menţinerea registrelor genealogice ale raselor de animale şi pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a animalelor.

Anual, conform prevederilor din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, sunt aprobate sumele pentru anul în curs.

Astfel, precizează MADR, suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 56 milioane lei, din care 27 milioane sunt destinate pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 29 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine.

Potrivit sursei citate, sumele se vor asigura de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate MADR pe anul 2018.

În comunicat, reprezentanţii MADR precizează: "Pentru buna desfăşurare a schemei de ajutor de stat, având în vedere modificările legislative cu privire la atestatul de producător, care au intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018, acolo unde primăriile nu au intrat în posesia atestatelor de producător au posibilitatea eliberării unor adeverinţe. Mai exact, prin acest act normativ se prevede că atestatul de producător, care trebuie ataşat la cererea de plată, să fie temporar înlocuit cu adeverinţa emisă de aparatul de specialitate al primarului localităţii unde a fost depusă cererea, prin care se confirmă solicitarea atestatului de producător".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită