Sprijin de peste 320 milioane lei anul acesta, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Cristian Trîncu
Macroeconomie /

Sprijin de peste 320 milioane lei anul acesta, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Agricultorii vor beneficia şi în 2018 de sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, permiţând astfel o diminuare a costurilor de producţie în sectorul agricol prin rambursarea diferenţelor de accize, potrivit unui comunicat de presa acordat publicitaţii de către Ministerul Agriculturii.

Suma alocată de Guvern în acest scop pentru anul în curs este de 320,581 milioane lei şi va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru 2018.

Cantităţile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale. De menţionat, de asemenea, că schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleaşi costuri eligibile.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură). Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat prevăzută pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei, se mai arată in comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro