Statul doreşte prelungirea mandatelor administratorilor provizorii Romgaz

A.A.
Ziarul BURSA #Companii /

Acţionarii Romgaz (SNG) vor dis­cuta, la Adunarea Generală din 26 aprilie, şi prelungirea mandatelor administratorilor provizorii pe o perioadă de două luni de la data expirării lor, după ce convocatorul AGA a fost completat, la cererea statului român, prin Ministerul Energiei, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Conducerea Romgaz a convocat acţionarii pentru 26/27 aprilie 2018, în vederea aprobării distribuirii unui dividend de 4,99 lei/acţiune, din care 4,34 lei/titlu este aferent rezultatului anului 2017 şi 0,65 lei/acţiune este aferent rezultatului reportat.

Astfel, dividendele cuvenite acţionarilor, conform propunerii de repartizare a profitului anului 2017, sunt în sumă de 1,67 miliarde de lei, iar dividendele cuvenite acţionarilor, conform propunerii de repartizare a rezultatului reportat, sunt în sumă de 250,5 milioane de lei, arată compania.

Totodată, Romgaz menţionează că în propunerea de repartizare a profitului s-a ţinut cont de memorandumul Guvernului, privind distribuirea a 90% din rezultatul aferent anului trecut sub formă de dividend către companiile pe care Statul le are în portofoliu.

Compania a realizat, anul trecut, un profit net de 1,87 miliarde lei, cu 82% mai mare faţă de anul anterior, pe fondul unei cifre de afaceri în valoare de 4,59 miliarde lei în 2017, comparativ cu 3,41 miliarde lei în anul 2016.

Acţionar principal al Romgaz este Statul Român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo