Statul vrea 440 milioane lei de la Hidroelectrica

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Statul vrea 440 milioane lei de la Hidroelectrica

Acţionarii Hidroelectrica sunt convocaţi, în data de 19 decembrie 2018, pentru a aproba repartizarea de dividende suplimentare în sumă de 550 milioane de lei, în urma solicitării Ministerului Energiei, acţionar majoritar al companiei, potrivit Convocatorului publicat pe site-ul companiei.

Deoarece deţine 80% din Hidroelectrica, statul urmează să încaseze 440 milioane de lei, restul fiind atribuit Fondului Proprietatea, ce deţine 20% din companie, dividendele urmând să fie plătite în cinci zile de la data aprobării.

Săptămâna trecută Statul Român a început să ceară dividende de la companiile pe care le deţine, convocând acţionarii Nuclearelectrica pentru a aproba distribuirea sumei de 238 milioane de lei, Romgaz - 717 milioane de lei, Transgaz - 13,47 milioane de lei şi Transelectrica, pentru care nu s-a specificat suma cerută.

Horia Braun, economist - şef în cadrul Băncii Comerciale Române, a precizat la începutul acestei săptămâni, răspunzând la o întrebare adresată de Ziarul BURSA, că statul cere bani de la companiile pe care le are în portofoliu întrucât are nevoie de venituri suplimentare ca să menţină o anumită limită a deficitului bugetar pentru finalul anului.

În luna iulie din 2018, Hidroelectrica a plătit acţionarilor dividende în valoare de 1,134 miliarde de lei, aferente anului 2017, circa 908 milioane de lei revenind Statului Român.

În luna iulie şi septembrie 2017, compania a plătit dividende în sumă de 1,691 miliarde de lei, din care 655 de milioane dividende speciale.

Recent, Johan Meyer, CEO Frank-lin Templeton Investments şi manager de Fond, la Fondul Proprietatea (FP) a declarat că FP poartă discuţii cu potenţiali investitori privind vânzarea deţinerii sau a unei părţi a deţinerii pe care le are la Hidroelectrica.

În primele nouă luni ale anului, Hidroelectrica a obţinut un profit brut de circa 1,98 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 23% comparativ cu profitul brut obţinut pe întregul an financiar 2017,

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. ..Jegmanitii pe TOTI...Romgaz,Transgaz,Transel ectrica,Compet ,Nuclearelectrica..etc. Nu le lasati nimic..nici un leu ..doar atat ca sa nu moara...Prin aceasta JEGMANIRE a societatilor se vede ca acest Guvern nu are bani......

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită