Ştiinţă, sport şi securitate

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Ştiinţa şi sportul au conlucrat foarte bine în ultima jumătate de veac, uneori nu neapărat în sens pozitiv, mai ales pentru sănătatea performerilor. De aceas­tă dată în vizor au intrat spectatorii.

Liga profesionistă de Baseball din Statele Unite este prima organizaţie sportivă mare, care adoptă biometria ca mijloc de admitere la evenimente. Major League Baseball a anunţat un parteneriat cu furnizorul de soluţii de biometrie Clear, în urma căruia deţinătorii de bilete vor avea acces în stadion pe baza scanării amprentelor.

MLB şi Clear îşi vor interconecta bazele de date astfel încât utilizatorii celei din urmă vor putea evita cozile pentru intrarea pe unul dintre cele 13 stadioane care folosesc noul sistem, informează news.ro. În loc să stea la coadă pentru a-şi cumpăra bilete şi a fi verificaţi la intrare, aceştia nu vor trebui decât să-şi scaneze amprentele după ce au făcut acelaşi lucru când au cumpărat biletele online. Scanarea amprentelor este doar o primă etapă în implementarea autentificării biometrice. Eventual, intrarea pe stadioane va fi posibilă şi în urma recunoaşterii faciale. Cei de la Clear nu sunt la prima colaborare de acest gen. Tehnologia companiei este folosită deja în unele aeroporturi din Statele Unite pentru verificările de securitate şi chiar pentru aducerea bagajelor clienţilor VIP. Biometria oferă avantaje evidente organizatorilor şi celor care participă la evenimentele sportive. Dincolo de intrarea mai rapidă pe stadion, aceste date pot fi folosite pentru identificarea celor care creează probleme.

Pe de altă parte, există şi suficiente motive de îngrijorare cu privire la folosirea pe scară largă a biometriei. Datele biometrice, unice şi foarte dificil de falsificat, pot fi folosite pentru urmărirea utilizatorilor, iar o breşă de securitate care ar duce la furtul acestora ar putea avea urmări grave.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS