Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR:"Trebuie să ne facem singuri strategia, pentru că UE nu merge într-o direcţie corectă"

A.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

"Trebuie să ne facem singuri strategia, pentru că UE nu merge într-o direcţie corectă"

"România trebuie să aibă o strategie simplă, în câteva pagini", spune preşedintele Asociaţiei Brokerilor 

Ţara noastră trebuie să aibă o strategie de dezvoltare simplă, în câteva pagini, şi să şi-o conceapă singură, fără să se uite la ce vrea Europa, consideră Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Conform domniei sale, este o contradicţie între faptul că avem un plan şi discursul public al politicienilor din România care spun "Am privatizat OMV Petrom, am vândut tot din România, pentru că aşa ne spune Uniunea Europeană, acesta a fost costul integrării noastre în UE".

Dan Paul a spus, ironic, că primul lucru pe care România ar trebui să îl facă pentru o strategie de dezvoltare ar fi să întrebe UE ce avem voie şi ce nu avem voie să facem, ca să nu mai avem parte de acest discurs dual.

"Pe de o parte ne facem propria strategie, pe de altă parte politicienii ne spun că trebuie să urmăm ce spune UE", a precizat domnul Paul.

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor apreciază că România, în momentul de faţă, nu are o strategie de dezvoltare şi consideră că nici UE nu are o direcţie corectă: "Nu vreau să înţelegeţi că sunt eurosceptic, dar în piaţa de capital suntem confruntaţi în fiecare zi cu directive, regulamente europene şi ni se spune că aceasta este armonizarea europeană. Legea pieţei de capital se schimbă a patra sau a cincea oară, sub această explicaţie.

Sunt lucruri care nu sunt înţelese bine nici în Europa".

Astfel, Dan Paul nu crede că este un accident faptul că Anglia şi-a asumat să iasă din UE: "Astăzi, UE nu este acea construcţie pe care au gândit-o fondatorii. Atunci, Uniunea avea ca scop final ca nicio ţară să nu se poate înarma în secret, aşa cum Germania a făcut în al Doilea Război Mondial.

De aici, s-a ajuns la piaţa comună, câţiva ani mai târziu, un lucru benefic pentru toată lumea.

La ce am ajuns astăzi? La o construcţie politizată, ceea ce la început nu a fost - în care avem Parlament European, Comisie Europeană, adică miniştri europeni ... Cred că lucrurile au degenerat, avem un stat în sine la Bruxelles".

Astfel, Dan Paul este de părere că UE nu merge într-o direcţie corectă.

Europa mai are un defect, nu vorbeşte aceeaşi limbă din punct de vedere juridic, a adăugat Dan Paul, potrivit căruia regulamentele europene au sensuri şi noţiuni diferite, de aici apărând multe divergenţe.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. __Pt. Strategia de dezvoltare va recomand eu o carte buna de citit:"Programul Partidului Comunist de faurire a societatii socialiste multilateral dezvoltate si inaintare a Romaniei spre comunism"-Editura Politica-Bucuresti, 1975_Hotararea Congresului al XI-lea al PCR ===>Cartea cuprinde planuri economice clare si concise--->ati putea trece la Reindustrializarea Tarii dupa ce o cititi: se zice ca PLANIFICAREA e CHEIA SUCCESULUI in AFACERI asa ca treceti la facut cincinale si lasti naibii cearta! SUCCES!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. NU exista STRATEGIE FARA PLANURI, asa este!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Poate ar trebui sa o intrebam pe Merkel de cati sirieni e nevoie pt dezvoltarea Romaniei?... si sa oprim la noi doar doctorii si profesorii sau electricienii._Dar KGB-ista BATRANA o sa zica:Nain, Romania sa nu aiba strategie ca sa-si vanda aici Germanika toate GIOaRSELE si vechiturile

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Avem o mentalitate de domni Fanarioti care pt orice cer voie de la INALTA POARTA [UE] = Mentalitate de SLUGI!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS