Gala BURSA 2018

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / DRAGOŞ VASILE, CONSILIUL CONCURENŢEI:Beneficii de un miliard de euro pentru consumatori, în urma intervenţiilor Consiliului Concurenţei

A.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Beneficii de un miliard de euro pentru consumatori, în urma intervenţiilor Consiliului Concurenţei

Efectul pozitiv pentru consumatori, în urma a 19 intervenţii ale Consiliului Concurenţei, în perioada 2003-2016, a fost de un miliard de euro, potrivit lui Dragoş Vasile, Consilier de Concurenţă la Consiliul Concurenţei.

Potrivit domniei sale, sancţiunile totale aplicate în această perioadă sunt de aproximativ 574 milioane de euro.

Dragoş Vasile a mai precizat că deciziile Comisiei Europene în cazurile de cartel şi de concentrări economice au adus beneficii pentru consumatori între 1 şi 10 miliade de euro pe an, din 2010 până în 2015. În urma acestor hotărâri, la nivel de PIB, a fost înregistrată o creştere cu 0,4% dupn 5 ani şi cu 0,7% pe termen lung, în timp ce numnrul de noi locuri de muncn cumulat pe 10 ani a fost de 650.000.

Potivit domnului Vasile, concurenţa are un efect de stimulare a creşterii economice prin stimularea productivităţii: "Concurenţa generează trei categorii de beneficii economice: -eficienţa productivă (internă) - firmele sunt stimulate să opereze eficient; eficienţa alocativă - firmele folosesc resursele rare pentru bunuri şi servicii care satisfac cel mai bine nevoile consumatorilor; eficienţa dinamică - firmele sunt stimulate să inoveze".

Conform oficialului CC, firmele trebuie să inoveze, nu mai este suficient să concureze prin preţuri şi calitate.

Conform domniei sale, politica de concurenţă acţionează asupra pieţelor prin două canale: - Direct prin enforcement (aplicarea regulilor de concurenţă) şi, indirect, prin advocacy (promovarea regulilor de concurenţă).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită