STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / OVIDIU AGLICERU, HIDROELECTRICA:"Listarea unei societăţi obligă la existenţa unei strategii de dezvoltare"

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

"Listarea unei societăţi obligă la existenţa unei strategii de dezvoltare"

Listarea unei societăţi de stat obligă la existenţa unui plan de afaceri, care include o strategie de dezvoltare a respectivei companii, a spus Ovidiu Agliceru, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Domnia sa a menţionat că listarea Hidroelectrica depinde de soluţionarea propunerilor referitoare la îndeplinirea unor obiective de investiţii: "Dacă propunerile făcute de noi în ceea ce priveşte activele neperformante - a căror finalizare ar mai presupune încă 2 miliarde euro, care nu se vor recupra niciodată - vor fi îndeplinite, atunci Hidroelectrica va fi listată pe piaţa de capital cel mai devreme la finalul anului în curs sau în primul trimestru al anului viitor. În caz contrar, Hidroelectrica va fi listată doar la câteva luni după ce condiţiile puse de noi vor fi îndeplinite".

Compania de stat are o strategie de dezvoltare, a mai spus domnul Agliceru, această strategie presupunând finalizarea unor obiective de investiţii. Pentru îndeplinirea investiţiilor avute în vedere, societatea a estimat un buget de 1,2 miliarde euro, pentru următorii cinci ani.

"Vom investi 1,2 miliarde euro în centrale hidroelectrice noi, în retehnologizare şi modernizare de echipamente energetice", a evidenţiat domnia sa, adăugând: "Şi o companie de stat poate deveni profitabilă, cu condiţia ca managementul să aibă calităţi profesionale. În timpul insolvenţei Hidroelectrica, toţi salariaţii angajaţi în această societate de stat au lucrat în regim privat, în criterii de competenţă, de corectitudine. După patru ani de insolvenţă avem cea mai valoroasă şi cea mai profitabilă companie românească de stat. Şi astăzi o conduc în acelaşi regim privat, toate acţiunile fiind transparente şi bazându-se pe eficienţă economică şi nu pe alte criterii".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Și ma rog sefu', cam care ar fi strategia dumitale de dezvoltare? Sa faci profit tragand de echipamentele hidrocentralelor fabricate în anii '60 pana crapă, iar profitul sa-l dai integral la Fondul Proprietatea și la stat? Sa faci profit fără sa dai salopete la oameni de 2 ani? Sa faci profit falimentand Hidroservul? Sa faci profit dând meseriașii afara din societate și sistand investițiile transformând hidroelectrica intr-un morman de fiare vechi? Asta-i strategia?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS