Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
ALERT/ Liderul PSD, achitat pentru fals intelectual
BURSA 21.06.2018

Mihaela Dan
 
mărește imaginea
     * ACTUALIZARE: Suspendarea din dosarul Referendumului a fost anulată
     
     ------------
     Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la 3 ani și 6 luni pentru abuz în serviciu și achitat pentru fals intelectual, informează Realitatea TV.
     În ceea ce o privește pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunțat la acuzații, întrucât aceasta a achitat prejudiciul.
     Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".
     Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Și fosta soție a liderului PSD este judecată în această cauză. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de Codrinel în data de 21.06.2018, ora 20:00)  
 Se cam duce Despotul? ce ziceti d-le C.Stefanescu?Se va adeveri ''povestea'' ce ati spus-o la o emisiune Tv cu Despotul? O emisiune foarte buna de altfel. Era bine sa fie altfel pentru tara aceasta, asa cum ati promis si cum am asteptat dupa vot-SA CONSTRUITI O TARA MODERNA!!, Dar...mai mult ati darimat.


 
2.  in parte sau in tot
    (mesaj trimis de chirila mihai în data de 21.06.2018, ora 20:33)  
 mai ales daca este un proces penal nu se poate judeca fractii din poveste judecatorii astia nu gindesc fac pe robotii domnilor daca avam un proces in care unul este acuzat de instigare la abuz in serviciu cel care il acuza are si el o parte de vina cine sint de fapt martorile foste infractoare de ex ca a primit salariu citeva luni de la... asta inseamna ca de fapt ele sint principalele vinovate sau imbogatit fara drept si atunci trebuiau puse sub acuzare in acelasi proces prin sesizarea judecatorului de caz dar acest sa dat la o parte si judeca margini din poveste intrun proces nu poti fi si martor si infractor si atunci fondul proplemei pica eu zic sa se mai invete carte dupa asemenea procese nici macar facatura nu poate fi daca cineva este sef si are si bani nu trebuie sai purtam ranchiuna omul sa descurcat bravo lui in ziua de azi e greu sa fii si bogat pentru alte ... mai incolo cind am timp acum sint chemat la masa... ok


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 21.06.2018, ora 20:51)
 
 Probleme?
 În orice doctrina juridică instigatorul are o parte grea de vina
 Mai citeste matale si mai ales gândește:
 Dacă toți cu putere de influenta ar face așa...astfel intelegi gravitatea pericolului social.
 Ex.managerul de la Malaxa angajase la fel, fictiv, n cetățeni.
 Samd.


 
  2.2.   Femeile alea nu s.au imbogatit  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 21.06.2018, ora 20:52)
 
 Argumentele tale sunt șubrede
 Femeile alea au fost puse sa muncească în altă parte.
 Ele au prestat o munca ... La PSD


 
  2.3.   Pune mana pe carte  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 21.06.2018, ora 20:55)
 
 Ai mari probleme de exprimare nu doar de logica
 Sai legat
 Sînt în loc de sunt
 Frazele infinite
 Psd-ist plătit.
 Chiar asa tu de unde iti iei salariul Postacel mic si neajutorat


 
3.  Dragnea nevinovat
    (mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2018, ora 20:50)  
 Dragnea va fi ACHITAT


 
  3.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 21.06.2018, ora 21:25)
 
 Felicitari din inima pentru cei doi Magistrati care l-au condamnat pe seful PSD; ar fi bine ca si ceilalti slujitori ai Justitiei - de la nivelul judetelor, sa ia exemplu celor doi - si sa nu le fie frica de politicienii corupti si hoti, numai in felul acesta Romania va merge pe traseul European. Fara o Justitie puternica - asa cum doreste poporul roman - pe care oamenii cinstiti o sustin, nimic bun nu se poate intampla in Romania !


 
  3.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 21.06.2018, ora 23:13)
 
 De unde stii? Asa scrie in manualul de sloganuri PSD?


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2018, ora 21:07)  
 ordine si decenta nu anarhie neocomunista!


 
5.  revin inainte de meci
    (mesaj trimis de chirila mihai în data de 21.06.2018, ora 21:14)  
 sint citit prea mult ca sa va dau ex.. scriu fara ortog... pentru ca sint undeva in intuneric si nu vad bine tastele ok . daro povata de da mine cind se por . un proces are o poveste cap coada intr, cuprins . incheere...ok ideia principala a povestii este ca doua femei au primit salariu de la stat degeaba au plecat de la program si au muncit in alta parte la pss... ccc nu conteaza in acel moment judecatorul de caz ii impunea procurorului sa le investigheze pae aceste doua doamne si daca este cazul sa le acuze de acele fapte care au adus prejudiciul statului'...ok dupa care alte acte adiacente ca ma pus nustiu care sau nustui cum de noi am luat salariu de la sytat degeaba si am lucrat degeaba la pss si de acum mergem la pmn asteas vrajeli pericolul de care spuneai este ca ele au acce[ptat excrocheria dar trebuie sa dovedeasca prin probe concrete ca lea angajat liviu dragnea altfel dragnea este exclus din proces si doamnele oricum au fost prinse ca au luat banii ori cu dragnea ori fara trebuiau sa fie condamnate si spun si la cit
 citi bani a luat impartit ila un milion pe zi atitea zile de puscarie le dadeam dar daca aduceau banii inapoi intrun termen anume le dadea cu suspendare si la revedere pe curind ca am pierdut din meci ... ok


 
  5.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 21.06.2018, ora 21:48)
 
 Vezi să nu chiorasti


 
  5.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 21.06.2018, ora 23:05)
 
 M-am prins... matale esti tanti Viorico? Te-am recunoscut bre dupa esprimare..."incheere", "nustiu"... numa matale vorbesti asa bine romaneste. Auzi? Da ai termenat treaba la guvern de ai timp sa stai pe chat?


 
  5.3.   Floare de colt  (răspuns la opinia nr. 5 )
    (mesaj trimis de Iris , in data de 26.06.2018, ora 23:18)
 
 Faptul ca ești în întuneric nu are nicio legătură cu faptul ca ești un retardat! Dîmm!


 
6.  CE ??? FUNCŢIONEAZĂ JUSTIŢIA !!!
    (mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2018, ora 21:52)  
 Corecţia poate ne pune pe orbita optimă ?


 
7.  un euro egal 8,6 lei
    (mesaj trimis de chirila mihai în data de 21.06.2018, ora 22:19)  
 oare nam vazut bine ...oameni buni cum se poate asa ceva asta este pretil real un pachet de unt in ro nu poate costa mai mult de 80 de centi un litru de lapte nu poate costa mai mult de 49 de centi o apa de 2 litri nu poate costa mai mult de 11 centi etc ...etc... deocamdata in rom... se mai traeste pe imprumuturi ia trezestetee ba ala care vezi bine ..cu chioriii ...si fa siocoteala cit minus ai in tolba si atunci viii si faci justitiie fara coruptiii fara penaliii numai in justitie dupa aceia luam toate institutiile la mina ..pina in craciun va depasi 11 lei un euro ...ok good monyng...


 
  7.1.   Exact!  (răspuns la opinia nr. 7 )
    (mesaj trimis de Arian , in data de 26.06.2018, ora 23:20)
 
 Vrei sa ne iei puțin siocoteala?


 
  7.2.   Sa ne iei!  (răspuns la opinia nr. 7 )
    (mesaj trimis de Matei , in data de 26.06.2018, ora 23:22)
 
 MONYNG și ție!


 
8.  ala cu malaxa
    (mesaj trimis de chirila mihai în data de 21.06.2018, ora 22:38)  
 malaxa asta a avut ceva intreprinderi imobile .. dar eu nu cred ca a fost usa de biserica ia ramas averea in romania si vai de mine hai sa io dam inapoi stramosilor... cu magistratii coruptii cu citiva dolarii spaga ... dar acest individ dumnezeu sal ierte .de malaxa vorbesc nu a avut salariatii nu a avut ipoteci pe imobile pe intreprindere ce sa intimplat nu le bagam in seama bancile respective au dat faliment nu le punem la masa insolventei ...unde sint hirtiile toate daca nu le gasim nu dam nimica inapoi pina nu le gasim pe toate a veni au corupt si sau inbogatit au actiuni la f p si astaeapta ca eu sa le cumpar o sa le cumpar la sfintul asteapta au facut numai inginerii financiare toti sint niste exc... malaxa vai de capul tau daca iei ex asta in justitie esti terminat neb,,,


 
  8.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 21.06.2018, ora 23:10)
 
 Vere vezi ca esti pe aratura... vorbeste de idiotul ala de director de la Spitalul Malaxa... da la cum te exprimi ai face mai bine sa taci decat sa poluezi forumul cu ineptii.


 
9.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2018, ora 23:11)  
 Foarte bine, e un inceput. Asta arata ca justitia inca functioneaza. Averea cand si-o justifica din salariul de bugetar?


 
10.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2018, ora 22:33)  
 
  Intrebare: ce justitie mai este aceasta?. In momentul in care esti condamnat, chiar daca nu definitiv, asupra ta planeaza legea, asa ca, normal ar fi ca dini acest moment si pana cand lucrurile sunt lamurite definitiv, "cetateanul- vinovat sau nu" sa fie exclus din "scena"; sa nu i se mai permita a afirma ceva in spatiul public.
  In final, daca va fi cazul, statul sa-l despagubeasca si sa recupereze platile de la cei care l-au condamnat pe nedret.
  De ce trebuie sa acceptam ca un judecator sau procuror rasplatiti regeste(salarii, indemnizatii, pensii.....) ar avea voie sa greseasca/sa distruga vieti, fara sa plateasca?.
  Suntem cumva captivi sistemului judecatoresc" asta nuse mai poate numi stat de drept.


 
11.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2018, ora 22:35)  
 
  Decizie f f corecta! Dragnea nu poate fi in stare a fi capabil de asa ceva.
  Este un modest.


 
Aceeasi sectiune (Strategia Nationala Anticoruptie)
ÎN AȘTEPTAREA NOMINALIZĂRII VIITORULUI ȘEF AL DNA
DUPĂ REVOCAREA ȘEFEI DNA, URMEAZĂ CEA A ȘEFEI ÎCCJ?
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
19.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs mixt ieri, după ce administrația americană a decis să impună taxe vamale de 10% pe importuri chinezești de 200 de miliarde de dolari.  click să citești tot articolul
18.09.2018
BVB
     * Rulaj de 42 milioane de lei, în apropierea mediei acestui an
     
     Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat prima ședință de tranzacționare a săptămânii ușor în...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 21 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8801
2.3806
3.0614
4.1351
0.1822
0.6242
0.2206
4.6559
5.2123
1.4386
3.5050
0.2364
0.4852
1.0851
0.0595
0.4496
0.6306
3.9517
0.2773
0.9692
0.5774
0.0547
0.3541
0.2093
2.6455
0.0394
0.1409
1.0759
0.6269
0.1220
153.4508
5.5550
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.