BURSA 13.02.2018
mărește imaginea
     Mai multe înregistrări, filmări și fotografii au fost difuzate de Antena 3 cu două seri în urmă, din care ziariștii postului au tras concluzia că investigațiile procurorilor DNA sunt măsluite și urmăresc ținte politice.
     În acest context, invocând mărturiile, ziariștii au acuzat că Laura Codruța Kovesi, șeful DNA, s-ar afla la curent cu aceste manevre.
     Vlad Cosma, fiul fostului șef al CJ Prahova, Mircea Cosma, a lansat, duminică, un uriaș scandal, prin prezentarea unor presupuse convorbiri între el și fostul procuror DNA Mircea Negulescu, cu implicarea șefului DNA Ploiești, Lucian Onea.
     Vlad Cosma a acuzat că procurorii DNA Ploiești ar fi încercat să planteze, cu ajutorul lui, probe într-un dosar ce îi vizează pe Sebastian Ghiță și pe Victor Ponta.
     Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a declarat, ieri, că în instituția pe care o conduce nu au fost niciodată falsificate probe și nici nu au fost făcute înțelegeri ilicite cu inculpații.
     DNA a difuzat, ieri, un comunicat de presă în care spune că Vlad Cosma a prezentat denaturat situația, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.
     DNA susține că, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul familiei Cosma s-au prezentat în mod repetat la șeful Serviciului Teritorial Ploiești și, în lipsa acestuia, la alți procurori și ofițeri de poliție judiciară, cerându-le să facă demersuri, astfel încât să îi creeze o situație juridică favorabilă lui Vlad Cosma și tatălui său, Cosma Mircea, cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu.
     Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunțe peste o săptămână în procesul ce îl vizează pe Vlad Cosma și pe tatăl său, fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma.
     Unele surse spun că Vlad Cosma este plecat în Austria la schi, iar alte voci susțin că ar fi plecat și el în Costa Rica, alături de Elena Udrea și fosta șefă DIICOT Alina Bica.
     Tot duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susținut că șefa Direcției Naționale Anticorupție a chemat-o și a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.
     În replică, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a precizat, că nu a existat nicio discuție cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier.
     În luna ianuarie, Tudorel Toader a spus că este pe cale să formalizeze hotărârea în ceea ce privește soarta lui Kovesi la conducerea DNA, în limitele competențelor sale, și a ținut să sublinieze că nu ministrul îl revocă pe procurorul șef al DNA, ci președintele țării, iar ministrul, "cel mult", propune. "De revocat, îl întrebați pe președinte", a spus, recent, Tudorel Toader.
     Într-o intervenție la Antena 3, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reiterat, ieri, că are deja un raport referitor la activitatea DNA, pe care îl poate prezenta oricând: "Am raportul privind activitatea DNA întocmit și îl pot prezenta oricând, există și varianta cealaltă, cum spuneam, a prezentării în plenul Parlamentului a unui raport sinteză privind activitatea Ministerului Public, DIICOT, DNA. Voi reveni în țară și voi vedea care este varianta cea mai recomandată și completă, pe de o parte, și rapidă, pe de altă parte. (...) Nu are sens să mai așteptăm Inspecția Judiciară. Să ne spună ce? Să confirme a N-a oară ceea ce în realitate știm, pe de altă parte să prelungească termenul de rezolvare a problemei pe care o discutăm".
     *  Vicepremierul Paul Stănescu: "Kovesi ar trebui să își dea demisia"
     Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale, a declarat, ieri, că partidul va lua o decizie miercuri, în Comitetul Executiv Național, privind o poziție politică în cazul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a declarațiilor de duminică seară de la Antena 3. El a declarat totodată că Laura Codruța Kovesi ar trebui să își dea demisia de la conducerea DNA.
     La rândul său, liderul senatorilor social-democrați, Șerban Nicolae, a menționat că DNA trebuie refăcută din temelii, adăugând că Laura Codruța Kovesi ar trebui să plece de la șefia instituției.
     Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, că îi va cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se întoarcă mai repede în țară, pentru a se lămuri informațiile recent apărute în spațiul public legate de DNA. 

 link: "Procurorii DNA Ploiești nu vor ceda în fața intimidărilor și presiunilor"

 link: "Înregistrările difuzate de Antena 3 au ca scop compromiterea procurorilor și a ofițerilor de poliție"

 link: Dragnea: "Să stea doamna Kovesi cât vrea la DNA!"

 link: Mircea Cosma și Vlad Cosma, condamnați la închisoare pentru că ar fi primit șpagă

 link: Andreea Cosma, acuzată de complicitate la abuz în serviciu

 link: Vlad Cosma a fost trimis în judecată
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 02:22)  
 revolutia hotilor


 
  1.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 08:45)
 
 Bandiții din DNA sunt în pragul pârnăii.


 
  1.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 11:37)
 
 Referitor la 1/1. Esti strain de problemele tarii nenicule; procurorii din DNA si Judecatorii sunt singurii care lupta impotriva hotilor si pungasilor din Romania.Cum s-au imbogatit politicienii psd-alde si toti ceilalti, care au condus tara de dupa 1989, nu prin furt - ca la drumul mare - cum se spune?! Este clar ca esti de rea credinta, ori esti de-ai lor.


 
  1.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 11:55)
 
 Securitatea a scuturat România după 89.
 Milițienii securiști DNA nu pot face dosare decât pe denunțuri mincinoase și probe măsluite, evaluări din buric și înseilări de înregistrări.
 Hoții securiști au lăsat urme. De asta se prescriu faptele din dosarele Microsoft și EADS..


 
  1.4.   Onea e rupt de realitate  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:08)
 
 Acelasi mesaj sfidator din partea unui individ impertinent, sufient, care nu intelege locul lui raportat la societatea care il plateste. Daca sapaturile incep, va avea cel putin soarta lui Negulescu. Oriunde se ridica voalul increderii rasar monstri.


 
2.  #Rezist
    (mesaj trimis de Dr.WHO în data de 13.02.2018, ora 05:22)  
 Rezista Codruta, mafia trebuie distrusa!!!!


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 06:26)
 
 Eu cred ca o sa mai reziste pana joi.


 
  2.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 08:45)
 
 Ai și tu dreptate.
 Dacă ar fi renunțat cu 2-3 ani în urmă n-am mai fi aflat ce hal de mafie securistă controlează milițienii din DNA.


 
  2.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de a , in data de 13.02.2018, ora 08:45)
 
 sa plece !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 
3.  Imi place expresia
    (mesaj trimis de mhcrnl în data de 13.02.2018, ora 08:16)  
 "presupuse convorbiri" nu facea parte din vocabularul DNA pana mai ieri.


 
  3.1.   OPINIE MUTATĂ  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de Redacția , in data de 13.02.2018, ora 17:08)
 
 Opinie ștearsă conform Regulamentului


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 09:23)  
 Din cate am vazut putini sunt magistrati in DNA.O mare parte,inclusiv sefi din DNA sunt distrugatori de oameni si mai putin se ocupau cu extirparea coruptie.Erau protejat(si mai sunt) de oameni corupti si excroci.


 
5.  fără titlu
    (mesaj trimis de Om în data de 13.02.2018, ora 09:59)  
 Care sunt diferentele si asemanarile intre Kovesi si Valcov? Cine mai poate ocupa functii publice si cine nu mai poate fi ocupa pozitii de conducere intr-o tara semi-democrata?


 
6.  Si daca?...
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 10:20)  
 ....vor reusi sa controleze parchetele, cat credeti ca va dura pana la controlul judecatorilor??
 SI dupa ce vor controla zona de penal, cine ii va mai opri pe judecatori sa fie corupti si pe zona de comercial / civil??
 In afara de aia max. 1000 interesati de distrugerea anticoruptiei, pare ca e plin de papagali care ''se implica'' si printre cititorii Bursa.
 Nimeni nu sustine ca procurorii - toti - sunt zane!....dar chiar e invizibil atacul penalilor, cu televiziuni sau functii publice, asupra justitiei??....


 
  6.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 11:57)
 
 Ați reușit să controlați justiția în totalitate.
 Prin transferarea arhivei SIPA la SRI și semnarea protocoalelor dintre SRI și parchete s-a ajuns la condamnarea fără probe prin intermediul magistraților șantajați.


 
7.  Pentru postacii de serviciu
    (mesaj trimis de Florin în data de 13.02.2018, ora 11:20)  
 Câteva amanunte relevante, omise complet în articolul di Bursa si în comentariile de pâna acum:
 "Toată agitația, fierberea asta, este menită să facă opinia publică să uite acest lucru simplu: că procurorul șef Kovesi, cetățeanul șef de departament, nu poate fi dat afară pe baza acelor înregistrări prezentate la niște televiziuni. Nu e un probatoriu nici măcar minimal.l"
 "Doamna Grapini trimite o scrisoare ministrului Justiției și președintelui Iohannis, în care afirmă că în România nu există democrație, nici mai mult, nici mai puțin. Pentru că undeva la DNA Prahova există cel puțin un procuror cu probleme, Negulescu a fost și exclus din magistratură, pentru asta, trage concluzia dna Grapini, nu există democrație."
 "Paul Stănescu, vicepremier, personaj marcant al PSD, spune, nici mai mult, nici mai puțin decât: dna Kovesi să-și dea demisia. Pe baza acestor non-dovezi, dl vicepremier Stănescu o somează pe procurorul Kovesi să-și dea demisia și anunță că partidul o să hotărască miercuri ce se întâmplă cu domna Kovesi. Măcar domnul Paul Stănescu a fost extrem de direct și de cinstit în legătură cu obiectivul PSD. Asta vrem, să hotărâm noi, la partid, ce se întâmplă la DNA, DIICOT, în justiție. Asta se hotărăște la partid, nu la CSM, nu la Inspecția Judiciară, nu la Ministerul Justiției, la președinte. Nu, la noi, la partid."
 "Știau foarte bine că nu poate fi demisă în seara asta, dar toate aceste declarații, tot ce am văzut aseară, înregistrările de la tv, sunt menite să pună cartușul, să încarce lovitura pentru momentul în care, în Parlament, pe baza raportului, pe baza a ceea ce ne amenință de trei luni, că a analizat, a gândit, a meditat, pe baza a tot ce au dat CSM, Inspevția Judiciară, ne va anunța hotărârea în legătură cu doamna Kovesi. Pentru asta s-a jucat această scenetă de brigadă artistică.
 Operațiunea și-a atins scopul, va rămâne (în gândul unor oameni) ideea că „nu e în regulă cu Kovesi, făcea dosare, falsifica probe, s-o dea afară, că prea am auzit multe”. Nu există nicio probă. Dna Kovesi nu e eternă acolo, nu e de neînlocuit, dar nu poate fi dată afară pe baza a nimic.Vor fi însă destui cei care vor considera că toată această încercare propagandistică e suficientă ca dna Kovesi să fie înlăturată.":
 Plus ceea ce iarasi nimeni nu spune:
 "discuție înregistrată de procurori: „E ditamai regia făcută! O să transmită două posturi în direct… și România TV… și Antena 3! Antena 3 o să fie în direct, cu totul, absolut…!” era avertizat un ofițer de poliție judiciară de la DNA Ploiești, vinerea trecută, de o persoană din anturajul lui Cosma"
 Despre înregistrarile difizate de cele 2 televiziuni: "Surse apropriate de anchetă susțin că înregistrările au fost realizate cu ajutorul unui dispozitiv special atașat de ceasul pe care îl purta la mână Vlad Cosma."


 
  7.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:01)
 
 Securiștii milițieni din DNA au dreptul la apărare și la un proces corect.
 După apariția înregistrărilor trebuiau să fie reținuți.
 Mafia securistă care controlează toate instituțiile de forță și toată propaganda securistă are de servit cauzele nobile ale mafiei globale.
 Sunteți publici și nimic nu mai șterge din conștiința publică ceea ce sunteți.


 
  7.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 7.1 )
    (mesaj trimis de lili , in data de 13.02.2018, ora 12:37)
 
  Anonime...vorbesti de MILITIAN ??? Pai cine se trage din familie de militian Dragnea matale...vezi biografia lui Deci EL este acel militian pe care-l cauti.


 
  7.3.   pt. lili de la Securitate  (răspuns la opinia nr. 7.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:46)
 
 Procurorul Onea vorbește ca un milițian șmecher în pragul demenței.
 Tata lui Kovesi a fost procuror comunist, deci ea ce este, securistule?


 
  7.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 7.3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 15:25)
 
 ...la..la..la hai sictir.te-am prins.


 
8.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 11:55)  
 De ce cei din DNA au voi sa faca atatea porcari cum s-a vazut si nu se intampla nimic?Sunt sustinuti de mafia interna sau/si externa?


 
9.  Pentru ca putem
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 11:58)  
 
 ...... domnul Paul Stănescu a fost extrem de direct și de cinstit în legătură cu obiectivul PSD. Asta vrem, să hotărâm noi, la partid, ce se întâmplă la DNA, DIICOT, în justiție. Asta se hotărăște la partid, nu la CSM, nu la Inspecția Judiciară, nu la Ministerul Justiției, la președinte. Nu, la noi, la partid."
 
 Chiar ca put.


 
  9.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:03)
 
 Textele propagandei securiste au o singurpă problemă, înregistrările și dezvăluirile celor din interiorul caracatiței.
 Onea și Negulescu, susținuți de Kovesi, au fost evaluați de oameni. Milițienii ăștia luptau de zor împotriva corupției. :)))))))))))


 
  9.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9 )
    (mesaj trimis de zaza , in data de 13.02.2018, ora 12:40)
 
 ...E corupt si Paul Stanescu ..are si el un dosar pe rol...din aceasta cauza isi scoate colti....


 
  9.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:48)
 
 Paul Stănescu are un dosar închis cu NUP cu 9 ani de zile în urmă.
 Ce mai are Securitatea? Ciobani proști? :)))


 
  9.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.1 )
    (mesaj trimis de raspuns pentru 9.1 , in data de 13.02.2018, ora 13:24)
 
 Cred ca va uitati prea mult la Antene ceea ce e regretabil avand in vedere ca postati totusi pe pagina Bursa si nu pe pagina de facebook al liderului PSD!Incercati sa ganditi cu mintea dv !


 
  9.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.4 )
    (mesaj trimis de lili , in data de 13.02.2018, ora 15:23)
 
 ....Ce vrei A3 este condus de un patron care a furat si a facut puscarie iar RTv. condus de alt mafiot si puscariabil fugit din tara
  Proverbul cum e turcul ..asa e si pistolul (angajati lor}...Asa ca nu avem ce astepta de la "scarbosul " de Badea si Gadea.


 
  9.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 15:28)
 
 Cred că înregistrările sunt publice online.
 Sigur, milițienii Onea și Portocală sunt docți, numai înregistrările îi pun într-o lumină proastă.
 În declarațiile acordate presei, Onea apare la fel de academist.
 Ți-aș spune și eu să gândești cu mintea ta, dar e în van. Ordinul te obligă să-ți urmezi calea.


 
  9.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 15:31)
 
 Securitatea l-a pârnăiat pe Voiculescu (românii îl vor despăgubi după hotărârea CEDO), sediile Intact au fost confiscate (românii vor plăti despăgubiri) și vă fac ăștia din toate pozițiile.
 Milioane de români fără acces la internet văd ce comoară-i țara noastră plină de securiști, milițieni și impostori securiști. :))


 
  9.8.   OPINIE MUTATĂ  (răspuns la opinia nr. 9.3 )
    (mesaj trimis de Redacția , in data de 13.02.2018, ora 17:09)
 
 Opinie ștearsă conform Regulamentului


 
  9.9.   Pentru 9.4  (răspuns la opinia nr. 9.4 )
    (mesaj trimis de Om , in data de 13.02.2018, ora 18:29)
 
 Unii sunt platiti sa nu gandeasca. Trebuie doar sa posteze.


 
10.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 12:03)  
 
  Va dati seama cam ce s-ar intampla in democratia noastra de doi bani daca n-ar exista (cel putin teoretic) separatia puterilor in stat?.


 
  10.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 10 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:04)
 
 După reformarea servciilor secrete vom ajunge și la separația puterii judecătorești de șantajul prin intermediul serviciilor secrete.


 
11.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 13:04)  
 procurori jegosi,cu una pe masura in fruntea lor,nu uitati acesti oameni se joaca cu viata oamenilor


 
12.  Si Bursa e pe statul de plata SRI?? doar intreb ..
    (mesaj trimis de Gogu Speolugu' în data de 13.02.2018, ora 16:20)  
 Interesant cum, dis-de-dimneata, unitatile arondate SRI, respectiv Realitatea, Pro TV (cu ochelaristul ala tamp de sta numai la poarta DNA-ului), Digi 24, s-au trezit, din oficiu, sa sara in ajutorul saracului DNA, lovit din toate partile de televiziunile cele rele..care sustin coruptii ..
 Bursa o citesc mai mult pentru stirile economice ..ce vad insa in articolul asta .. Bursa a primit si ea ordinul de zi pe unitate?
 P.S.: e de admirat mobilizarea unitatilor SRI dar ce sa te faci cu materialul de baza pe care il furnizeaza DNA .. prestatia "in direct" a lui Onea a fost colosala .. astia sunt sefii DNA? era ca elevul din ultima banca care da explicatii despre tema mancata de caine .. cam mincinos pentru un procuror sef .. si slab pregatit .. cred ca e in fisa postului
 Bursaaaaaa?? chiar asa nu se vede elefantul din camera ? DNA in teorie =like...in practica = cuib de naparci


 
  12.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 12 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 18:32)
 
 
  Intreaba-l pe Make, e baiat frumos si are ochii albastri.


 
13.  DNA vs HOȚII
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 16:30)  
 Caz MEGAGREU : D-zeu ar evalua corect,RESTU - S paraleli cu REALITATEA ...


 
14.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 18:02)  
 Nu trebuie desfintat DNA dar trebuie schimbati oamenii cu apucaturi de dictatori,care executa la comanda interna sau externa,introdusa raspunderea magistratilor si pusi oameni competeni si seriosi.


 
  14.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 14 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 18:36)
 
 
  Pana nu se va legifera raspunderea magistratilor (cu pedepse proportional cu salariul/beneficile/pensia, etc- nu pedepse alicabile amaratilor de rand) nu e in Romania.
  Ei sunt statul paralel/statul in stat.


 
  14.2.   Rectificare  (răspuns la opinia nr. 14.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 18:38)
 
 
 
  Pana nu se va legifera raspunderea magistratilor (cu pedepse proportional cu salariul/beneficile/pensia, etc- nu pedepse alicabile amaratilor de rand) nu vom avea stat de drept si nici democratie in Romania.
  Ei sunt statul paralel/statul in stat.


 
15.  fără titlu
    (mesaj trimis de Maria Magdalena în data de 13.02.2018, ora 19:13)  
 Acum 20 de ani nimeni nu se putea atinge nici de un fir de par al unui BARON, el taia si spanzura... dupa aia a aparut DNA si toti BARONII si VICONTII s-au scandalizat ca nu mai sunt dictatori in judetul lor. Mi se pare normal!


 
  15.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 15 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 20:30)
 
 Dragă fecioară cu o mie de experiențe, telespectatorul tipic de A3 e bătut în cap.
 Uite ce zice procuror Mircea Negulescu:
 "El poate… pe mine nu m-au lasat sa il iau pe evaziune si pe spalare ca era mort demult"
 Numai telespectatorul tâmp de Antena 3 înțelege exact ce spune procurorul Negulescu,
 Ghiță, bidonul Securității, a fost expus răzbunării SRI prin gura lungă a meleului de milițieni securiști DNA ploiești.
 Dar, atenție, că nu-i atât de simplu, milițienii aveau ordin să-l lase pe Ghiță fără bani după o făcătură de proces, cu probe dinb buric.
 Dacă n-ai citit ce zice Negulescu, îți repet eu, Securitatea nu i-a dat voie să ancheteze hoția lui Ghiță din rețeaua Securității că se ducea toată rețeaua, cu Kovesi și Coldea colac peste pupăză.


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Internaţional, 11:18
     Administrația Trump a lansat o investigație de securtiate națională referitoare la importurile de autoturisme și camioane, care ar putea avea ca rezultat introducerea unor tarife similare cu cele impuse în martie pentru oțel și aluminiu, relatează Reuters.  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări, 11:10
     Indicele ROBOR la 3 luni a crescut, astăzi, la 2,79%, comparativ cu valoare înregistrată 2,77% în ședința anterioară, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).  click să citești tot articolul
Companii-Afaceri, 10:45
     Acționarii producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, vor allege, în ședința din 28, iunie șapte administratori provizorii, ca urmare a expirării mandatelor actualilor membri, arată un document transmis Bursei de Valori București (BVB).  click să citești tot articolul
Internaţional, 10:33
     Principalii indici bursieri europeni au deschis ședința de tranzacționare de astăzi în scădere.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital, 10:27
      Indicii de pe Bursa de Valori București (BVB) au deschis mixt ședința de tranzacționare de astăzi.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
24.05.2018
BVB
     * Depreciere de aproape 1% pentru BET
     
     Rulajul consemnat în ședința de tranzacționare de ieri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 24,9 milioane de lei (5,37 milioane de euro), peste cel...  click să citești tot articolul
24.05.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs negativ ieri, pe fondul revenirii temerilor generate de tensiunile dintre SUA și China, după ce președintele american Donald Trump a declarat că "nu e chiar...  click să citești tot articolul
23.05.2018
BVB
     Volumul consemnat în cea de-a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a fost de numai 21,2 milioane de lei, sub valoarea medie acestui an, de circa 50,3 milioane de lei, în contextul în care nu...  click să citești tot articolul
23.05.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile companiilor listate la bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, după ce Giuseppe Conte a fost propus prim-ministru în Italia de coaliția populistă formată din Mișcarea 5 Stele și...  click să citești tot articolul
22.05.2018
BVB
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a început săptămâna de tranzacționare într-o notă negativă, toți indicii marcând scăderi de peste 1%.  click să citești tot articolul
22.05.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, pe fondul relaxării tensiunilor comerciale dintre China și SUA, în urma unui acord la care au ajuns cele două țări la finele săptămânii trecute.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 23 mai 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9757
2.3669
3.0650
3.9869
0.1798
0.6214
0.2202
4.6292
5.2748
1.4510
3.6046
0.2342
0.4864
1.0744
0.0641
0.4503
0.8126
3.9502
0.3129
1.0830
0.6185
0.0578
0.3648
0.1985
2.7262
0.0392
0.1514
1.0754
0.6267
0.1229
164.5489
5.6028
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
27.04.2018
     The dystopia of 2169 seems to be 151 years away from us, if we were to watch the American sci-fi movie "In Time", in which New Zealand screenwriter, director and producer New Zealand Andrew M. Niccol has imagined a world in which money has been replaced by the lifespan left and each individual over 25 years old (when they stop aging), are wearing a counter on their arm, displaying how much they have left to live; the economic system relies on transactions paid in lifespan - banks, loans, interest rates - the rich are storing billions of years, while the poor only have hours, minutes or seconds left and when their time is up they die suddenly, as if struck by a mace.  click here to read the entire article
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
02.04.2018
FOR THE FIRST TIME AFTER THE LOSS OF 2.6 BILLION LEI OF 2014
     The Romanian Commercial Bank (BCR) has proposed to shareholders the distribution of dividends of 228.12 million lei, out of the profit of 570 million lei, for last year, this being the first year with such an item on the agenda of the General Shareholder Meeting, after the huge loss of 2014, of 2.6 billion lei, caused by the high provisions and the sale of non-performing loans.  click here to read the entire article
30.03.2018
     The website of the National Bank of Romania still includes the statement that its monetary policy strategy is the direct targeting of inflation.  click here to read the entire article
28.03.2018
     No investor has expressed interest in the privatization of the "Sanevit 2003" disposable syringes factory of Arad, as part of the last procedure initiated by the Ministry of the Economy, which took over the company in 2012 to save ut from bankruptcy, but since then, several attempts at privatization have failed, and since 2013 the plant hasn't manufactured anything, according to News.ro.  click here to read the entire article
27.03.2018
ALEXANDRU BOTEZ, ELECTRICA SHAREHOLDER:
     * The Ministry of Energy has requested the election of a new Board of Directors, even though the current management was elected in October, for a four-year term
     * The company's directors are entitled to compensation in the event of their unjustified dismissal
     * Challenges in court concerning the prior elections would remain groundless
       The proposal of the Ministry of Energy that the shareholders of Electrica (EL) decide, in the General Shareholder Meeting of April 27th, the election of the members of the Board of Directors, through the cumulative vote method, for a term of four years, even though the current directors were elected in October 2017, also for four years, has caused discontent among some shareholders.  click here to read the entire article
.