CONFERINȚA CODUL INSOLVENȚEI - Ediția a V-a
BURSA 13.02.2018
mărește imaginea
     Mai multe înregistrări, filmări și fotografii au fost difuzate de Antena 3 cu două seri în urmă, din care ziariștii postului au tras concluzia că investigațiile procurorilor DNA sunt măsluite și urmăresc ținte politice.
     În acest context, invocând mărturiile, ziariștii au acuzat că Laura Codruța Kovesi, șeful DNA, s-ar afla la curent cu aceste manevre.
     Vlad Cosma, fiul fostului șef al CJ Prahova, Mircea Cosma, a lansat, duminică, un uriaș scandal, prin prezentarea unor presupuse convorbiri între el și fostul procuror DNA Mircea Negulescu, cu implicarea șefului DNA Ploiești, Lucian Onea.
     Vlad Cosma a acuzat că procurorii DNA Ploiești ar fi încercat să planteze, cu ajutorul lui, probe într-un dosar ce îi vizează pe Sebastian Ghiță și pe Victor Ponta.
     Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a declarat, ieri, că în instituția pe care o conduce nu au fost niciodată falsificate probe și nici nu au fost făcute înțelegeri ilicite cu inculpații.
     DNA a difuzat, ieri, un comunicat de presă în care spune că Vlad Cosma a prezentat denaturat situația, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.
     DNA susține că, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul familiei Cosma s-au prezentat în mod repetat la șeful Serviciului Teritorial Ploiești și, în lipsa acestuia, la alți procurori și ofițeri de poliție judiciară, cerându-le să facă demersuri, astfel încât să îi creeze o situație juridică favorabilă lui Vlad Cosma și tatălui său, Cosma Mircea, cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu.
     Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunțe peste o săptămână în procesul ce îl vizează pe Vlad Cosma și pe tatăl său, fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma.
     Unele surse spun că Vlad Cosma este plecat în Austria la schi, iar alte voci susțin că ar fi plecat și el în Costa Rica, alături de Elena Udrea și fosta șefă DIICOT Alina Bica.
     Tot duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susținut că șefa Direcției Naționale Anticorupție a chemat-o și a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.
     În replică, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a precizat, că nu a existat nicio discuție cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier.
     În luna ianuarie, Tudorel Toader a spus că este pe cale să formalizeze hotărârea în ceea ce privește soarta lui Kovesi la conducerea DNA, în limitele competențelor sale, și a ținut să sublinieze că nu ministrul îl revocă pe procurorul șef al DNA, ci președintele țării, iar ministrul, "cel mult", propune. "De revocat, îl întrebați pe președinte", a spus, recent, Tudorel Toader.
     Într-o intervenție la Antena 3, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reiterat, ieri, că are deja un raport referitor la activitatea DNA, pe care îl poate prezenta oricând: "Am raportul privind activitatea DNA întocmit și îl pot prezenta oricând, există și varianta cealaltă, cum spuneam, a prezentării în plenul Parlamentului a unui raport sinteză privind activitatea Ministerului Public, DIICOT, DNA. Voi reveni în țară și voi vedea care este varianta cea mai recomandată și completă, pe de o parte, și rapidă, pe de altă parte. (...) Nu are sens să mai așteptăm Inspecția Judiciară. Să ne spună ce? Să confirme a N-a oară ceea ce în realitate știm, pe de altă parte să prelungească termenul de rezolvare a problemei pe care o discutăm".
     *  Vicepremierul Paul Stănescu: "Kovesi ar trebui să își dea demisia"
     Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale, a declarat, ieri, că partidul va lua o decizie miercuri, în Comitetul Executiv Național, privind o poziție politică în cazul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a declarațiilor de duminică seară de la Antena 3. El a declarat totodată că Laura Codruța Kovesi ar trebui să își dea demisia de la conducerea DNA.
     La rândul său, liderul senatorilor social-democrați, Șerban Nicolae, a menționat că DNA trebuie refăcută din temelii, adăugând că Laura Codruța Kovesi ar trebui să plece de la șefia instituției.
     Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, că îi va cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se întoarcă mai repede în țară, pentru a se lămuri informațiile recent apărute în spațiul public legate de DNA. 

 link: "Procurorii DNA Ploiești nu vor ceda în fața intimidărilor și presiunilor"

 link: "Înregistrările difuzate de Antena 3 au ca scop compromiterea procurorilor și a ofițerilor de poliție"

 link: Dragnea: "Să stea doamna Kovesi cât vrea la DNA!"

 link: Mircea Cosma și Vlad Cosma, condamnați la închisoare pentru că ar fi primit șpagă

 link: Andreea Cosma, acuzată de complicitate la abuz în serviciu

 link: Vlad Cosma a fost trimis în judecată
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 02:22)  
 revolutia hotilor


 
  1.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 08:45)
 
 Bandiții din DNA sunt în pragul pârnăii.


 
  1.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 11:37)
 
 Referitor la 1/1. Esti strain de problemele tarii nenicule; procurorii din DNA si Judecatorii sunt singurii care lupta impotriva hotilor si pungasilor din Romania.Cum s-au imbogatit politicienii psd-alde si toti ceilalti, care au condus tara de dupa 1989, nu prin furt - ca la drumul mare - cum se spune?! Este clar ca esti de rea credinta, ori esti de-ai lor.


 
  1.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 11:55)
 
 Securitatea a scuturat România după 89.
 Milițienii securiști DNA nu pot face dosare decât pe denunțuri mincinoase și probe măsluite, evaluări din buric și înseilări de înregistrări.
 Hoții securiști au lăsat urme. De asta se prescriu faptele din dosarele Microsoft și EADS..


 
  1.4.   Onea e rupt de realitate  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:08)
 
 Acelasi mesaj sfidator din partea unui individ impertinent, sufient, care nu intelege locul lui raportat la societatea care il plateste. Daca sapaturile incep, va avea cel putin soarta lui Negulescu. Oriunde se ridica voalul increderii rasar monstri.


 
2.  #Rezist
    (mesaj trimis de Dr.WHO în data de 13.02.2018, ora 05:22)  
 Rezista Codruta, mafia trebuie distrusa!!!!


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 06:26)
 
 Eu cred ca o sa mai reziste pana joi.


 
  2.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 08:45)
 
 Ai și tu dreptate.
 Dacă ar fi renunțat cu 2-3 ani în urmă n-am mai fi aflat ce hal de mafie securistă controlează milițienii din DNA.


 
  2.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de a , in data de 13.02.2018, ora 08:45)
 
 sa plece !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 
3.  Imi place expresia
    (mesaj trimis de mhcrnl în data de 13.02.2018, ora 08:16)  
 "presupuse convorbiri" nu facea parte din vocabularul DNA pana mai ieri.


 
  3.1.   OPINIE MUTATĂ  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de Redacția , in data de 13.02.2018, ora 17:08)
 
 Opinie ștearsă conform Regulamentului


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 09:23)  
 Din cate am vazut putini sunt magistrati in DNA.O mare parte,inclusiv sefi din DNA sunt distrugatori de oameni si mai putin se ocupau cu extirparea coruptie.Erau protejat(si mai sunt) de oameni corupti si excroci.


 
5.  fără titlu
    (mesaj trimis de Om în data de 13.02.2018, ora 09:59)  
 Care sunt diferentele si asemanarile intre Kovesi si Valcov? Cine mai poate ocupa functii publice si cine nu mai poate fi ocupa pozitii de conducere intr-o tara semi-democrata?


 
6.  Si daca?...
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 10:20)  
 ....vor reusi sa controleze parchetele, cat credeti ca va dura pana la controlul judecatorilor??
 SI dupa ce vor controla zona de penal, cine ii va mai opri pe judecatori sa fie corupti si pe zona de comercial / civil??
 In afara de aia max. 1000 interesati de distrugerea anticoruptiei, pare ca e plin de papagali care ''se implica'' si printre cititorii Bursa.
 Nimeni nu sustine ca procurorii - toti - sunt zane!....dar chiar e invizibil atacul penalilor, cu televiziuni sau functii publice, asupra justitiei??....


 
  6.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 11:57)
 
 Ați reușit să controlați justiția în totalitate.
 Prin transferarea arhivei SIPA la SRI și semnarea protocoalelor dintre SRI și parchete s-a ajuns la condamnarea fără probe prin intermediul magistraților șantajați.


 
7.  Pentru postacii de serviciu
    (mesaj trimis de Florin în data de 13.02.2018, ora 11:20)  
 Câteva amanunte relevante, omise complet în articolul di Bursa si în comentariile de pâna acum:
 "Toată agitația, fierberea asta, este menită să facă opinia publică să uite acest lucru simplu: că procurorul șef Kovesi, cetățeanul șef de departament, nu poate fi dat afară pe baza acelor înregistrări prezentate la niște televiziuni. Nu e un probatoriu nici măcar minimal.l"
 "Doamna Grapini trimite o scrisoare ministrului Justiției și președintelui Iohannis, în care afirmă că în România nu există democrație, nici mai mult, nici mai puțin. Pentru că undeva la DNA Prahova există cel puțin un procuror cu probleme, Negulescu a fost și exclus din magistratură, pentru asta, trage concluzia dna Grapini, nu există democrație."
 "Paul Stănescu, vicepremier, personaj marcant al PSD, spune, nici mai mult, nici mai puțin decât: dna Kovesi să-și dea demisia. Pe baza acestor non-dovezi, dl vicepremier Stănescu o somează pe procurorul Kovesi să-și dea demisia și anunță că partidul o să hotărască miercuri ce se întâmplă cu domna Kovesi. Măcar domnul Paul Stănescu a fost extrem de direct și de cinstit în legătură cu obiectivul PSD. Asta vrem, să hotărâm noi, la partid, ce se întâmplă la DNA, DIICOT, în justiție. Asta se hotărăște la partid, nu la CSM, nu la Inspecția Judiciară, nu la Ministerul Justiției, la președinte. Nu, la noi, la partid."
 "Știau foarte bine că nu poate fi demisă în seara asta, dar toate aceste declarații, tot ce am văzut aseară, înregistrările de la tv, sunt menite să pună cartușul, să încarce lovitura pentru momentul în care, în Parlament, pe baza raportului, pe baza a ceea ce ne amenință de trei luni, că a analizat, a gândit, a meditat, pe baza a tot ce au dat CSM, Inspevția Judiciară, ne va anunța hotărârea în legătură cu doamna Kovesi. Pentru asta s-a jucat această scenetă de brigadă artistică.
 Operațiunea și-a atins scopul, va rămâne (în gândul unor oameni) ideea că „nu e în regulă cu Kovesi, făcea dosare, falsifica probe, s-o dea afară, că prea am auzit multe”. Nu există nicio probă. Dna Kovesi nu e eternă acolo, nu e de neînlocuit, dar nu poate fi dată afară pe baza a nimic.Vor fi însă destui cei care vor considera că toată această încercare propagandistică e suficientă ca dna Kovesi să fie înlăturată.":
 Plus ceea ce iarasi nimeni nu spune:
 "discuție înregistrată de procurori: „E ditamai regia făcută! O să transmită două posturi în direct… și România TV… și Antena 3! Antena 3 o să fie în direct, cu totul, absolut…!” era avertizat un ofițer de poliție judiciară de la DNA Ploiești, vinerea trecută, de o persoană din anturajul lui Cosma"
 Despre înregistrarile difizate de cele 2 televiziuni: "Surse apropriate de anchetă susțin că înregistrările au fost realizate cu ajutorul unui dispozitiv special atașat de ceasul pe care îl purta la mână Vlad Cosma."


 
  7.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:01)
 
 Securiștii milițieni din DNA au dreptul la apărare și la un proces corect.
 După apariția înregistrărilor trebuiau să fie reținuți.
 Mafia securistă care controlează toate instituțiile de forță și toată propaganda securistă are de servit cauzele nobile ale mafiei globale.
 Sunteți publici și nimic nu mai șterge din conștiința publică ceea ce sunteți.


 
  7.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 7.1 )
    (mesaj trimis de lili , in data de 13.02.2018, ora 12:37)
 
  Anonime...vorbesti de MILITIAN ??? Pai cine se trage din familie de militian Dragnea matale...vezi biografia lui Deci EL este acel militian pe care-l cauti.


 
  7.3.   pt. lili de la Securitate  (răspuns la opinia nr. 7.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:46)
 
 Procurorul Onea vorbește ca un milițian șmecher în pragul demenței.
 Tata lui Kovesi a fost procuror comunist, deci ea ce este, securistule?


 
  7.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 7.3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 15:25)
 
 ...la..la..la hai sictir.te-am prins.


 
8.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 11:55)  
 De ce cei din DNA au voi sa faca atatea porcari cum s-a vazut si nu se intampla nimic?Sunt sustinuti de mafia interna sau/si externa?


 
9.  Pentru ca putem
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 11:58)  
 
 ...... domnul Paul Stănescu a fost extrem de direct și de cinstit în legătură cu obiectivul PSD. Asta vrem, să hotărâm noi, la partid, ce se întâmplă la DNA, DIICOT, în justiție. Asta se hotărăște la partid, nu la CSM, nu la Inspecția Judiciară, nu la Ministerul Justiției, la președinte. Nu, la noi, la partid."
 
 Chiar ca put.


 
  9.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:03)
 
 Textele propagandei securiste au o singurpă problemă, înregistrările și dezvăluirile celor din interiorul caracatiței.
 Onea și Negulescu, susținuți de Kovesi, au fost evaluați de oameni. Milițienii ăștia luptau de zor împotriva corupției. :)))))))))))


 
  9.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9 )
    (mesaj trimis de zaza , in data de 13.02.2018, ora 12:40)
 
 ...E corupt si Paul Stanescu ..are si el un dosar pe rol...din aceasta cauza isi scoate colti....


 
  9.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:48)
 
 Paul Stănescu are un dosar închis cu NUP cu 9 ani de zile în urmă.
 Ce mai are Securitatea? Ciobani proști? :)))


 
  9.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.1 )
    (mesaj trimis de raspuns pentru 9.1 , in data de 13.02.2018, ora 13:24)
 
 Cred ca va uitati prea mult la Antene ceea ce e regretabil avand in vedere ca postati totusi pe pagina Bursa si nu pe pagina de facebook al liderului PSD!Incercati sa ganditi cu mintea dv !


 
  9.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.4 )
    (mesaj trimis de lili , in data de 13.02.2018, ora 15:23)
 
 ....Ce vrei A3 este condus de un patron care a furat si a facut puscarie iar RTv. condus de alt mafiot si puscariabil fugit din tara
  Proverbul cum e turcul ..asa e si pistolul (angajati lor}...Asa ca nu avem ce astepta de la "scarbosul " de Badea si Gadea.


 
  9.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 15:28)
 
 Cred că înregistrările sunt publice online.
 Sigur, milițienii Onea și Portocală sunt docți, numai înregistrările îi pun într-o lumină proastă.
 În declarațiile acordate presei, Onea apare la fel de academist.
 Ți-aș spune și eu să gândești cu mintea ta, dar e în van. Ordinul te obligă să-ți urmezi calea.


 
  9.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 15:31)
 
 Securitatea l-a pârnăiat pe Voiculescu (românii îl vor despăgubi după hotărârea CEDO), sediile Intact au fost confiscate (românii vor plăti despăgubiri) și vă fac ăștia din toate pozițiile.
 Milioane de români fără acces la internet văd ce comoară-i țara noastră plină de securiști, milițieni și impostori securiști. :))


 
  9.8.   OPINIE MUTATĂ  (răspuns la opinia nr. 9.3 )
    (mesaj trimis de Redacția , in data de 13.02.2018, ora 17:09)
 
 Opinie ștearsă conform Regulamentului


 
  9.9.   Pentru 9.4  (răspuns la opinia nr. 9.4 )
    (mesaj trimis de Om , in data de 13.02.2018, ora 18:29)
 
 Unii sunt platiti sa nu gandeasca. Trebuie doar sa posteze.


 
10.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 12:03)  
 
  Va dati seama cam ce s-ar intampla in democratia noastra de doi bani daca n-ar exista (cel putin teoretic) separatia puterilor in stat?.


 
  10.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 10 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 12:04)
 
 După reformarea servciilor secrete vom ajunge și la separația puterii judecătorești de șantajul prin intermediul serviciilor secrete.


 
11.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 13:04)  
 procurori jegosi,cu una pe masura in fruntea lor,nu uitati acesti oameni se joaca cu viata oamenilor


 
12.  Si Bursa e pe statul de plata SRI?? doar intreb ..
    (mesaj trimis de Gogu Speolugu' în data de 13.02.2018, ora 16:20)  
 Interesant cum, dis-de-dimneata, unitatile arondate SRI, respectiv Realitatea, Pro TV (cu ochelaristul ala tamp de sta numai la poarta DNA-ului), Digi 24, s-au trezit, din oficiu, sa sara in ajutorul saracului DNA, lovit din toate partile de televiziunile cele rele..care sustin coruptii ..
 Bursa o citesc mai mult pentru stirile economice ..ce vad insa in articolul asta .. Bursa a primit si ea ordinul de zi pe unitate?
 P.S.: e de admirat mobilizarea unitatilor SRI dar ce sa te faci cu materialul de baza pe care il furnizeaza DNA .. prestatia "in direct" a lui Onea a fost colosala .. astia sunt sefii DNA? era ca elevul din ultima banca care da explicatii despre tema mancata de caine .. cam mincinos pentru un procuror sef .. si slab pregatit .. cred ca e in fisa postului
 Bursaaaaaa?? chiar asa nu se vede elefantul din camera ? DNA in teorie =like...in practica = cuib de naparci


 
  12.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 12 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 18:32)
 
 
  Intreaba-l pe Make, e baiat frumos si are ochii albastri.


 
13.  DNA vs HOȚII
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 16:30)  
 Caz MEGAGREU : D-zeu ar evalua corect,RESTU - S paraleli cu REALITATEA ...


 
14.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, ora 18:02)  
 Nu trebuie desfintat DNA dar trebuie schimbati oamenii cu apucaturi de dictatori,care executa la comanda interna sau externa,introdusa raspunderea magistratilor si pusi oameni competeni si seriosi.


 
  14.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 14 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 18:36)
 
 
  Pana nu se va legifera raspunderea magistratilor (cu pedepse proportional cu salariul/beneficile/pensia, etc- nu pedepse alicabile amaratilor de rand) nu e in Romania.
  Ei sunt statul paralel/statul in stat.


 
  14.2.   Rectificare  (răspuns la opinia nr. 14.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 18:38)
 
 
 
  Pana nu se va legifera raspunderea magistratilor (cu pedepse proportional cu salariul/beneficile/pensia, etc- nu pedepse alicabile amaratilor de rand) nu vom avea stat de drept si nici democratie in Romania.
  Ei sunt statul paralel/statul in stat.


 
15.  fără titlu
    (mesaj trimis de Maria Magdalena în data de 13.02.2018, ora 19:13)  
 Acum 20 de ani nimeni nu se putea atinge nici de un fir de par al unui BARON, el taia si spanzura... dupa aia a aparut DNA si toti BARONII si VICONTII s-au scandalizat ca nu mai sunt dictatori in judetul lor. Mi se pare normal!


 
  15.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 15 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.02.2018, ora 20:30)
 
 Dragă fecioară cu o mie de experiențe, telespectatorul tipic de A3 e bătut în cap.
 Uite ce zice procuror Mircea Negulescu:
 "El poate… pe mine nu m-au lasat sa il iau pe evaziune si pe spalare ca era mort demult"
 Numai telespectatorul tâmp de Antena 3 înțelege exact ce spune procurorul Negulescu,
 Ghiță, bidonul Securității, a fost expus răzbunării SRI prin gura lungă a meleului de milițieni securiști DNA ploiești.
 Dar, atenție, că nu-i atât de simplu, milițienii aveau ordin să-l lase pe Ghiță fără bani după o făcătură de proces, cu probe dinb buric.
 Dacă n-ai citit ce zice Negulescu, îți repet eu, Securitatea nu i-a dat voie să ancheteze hoția lui Ghiță din rețeaua Securității că se ducea toată rețeaua, cu Kovesi și Coldea colac peste pupăză.


 
Aceeasi sectiune (Strategia Nationala Anticoruptie)
SCRISOARE DE SUSȚINERE A LUI KOVESI, SEMNATĂ DE 135 DE PROCURORI DNA:
POLIȚISTUL TRAIAN BERBECEANU, DUPĂ ANUNȚUL MINISTRULUI JUSTIȚIEI:
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
23.02.2018
BVB
     O treime din rulajul ședinței de tranzacționare de ieri a venit din transferul "deal" efectuat cu 1,5% din acțiunile SIF5 Oltenia, în valoare de 17,68 milioane lei. Schimbul a fost realizat...  click să citești tot articolul
23.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au scăzut ieri, în condițiile în care așteptările tot mai mari legate de majorarea dobânzilor în SUA au afectat apetitul pentru risc, la nivel global.  click să citești tot articolul
22.02.2018
BVB
     * Piața a înregistrat a treia scădere consecutivă
     * Titlurile OMV Petrom au scăzut cu 1,14%
       Piața a înregistrat în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii, cea de a treia zi de scădere consecutivă, majoritatea cotațiilor emitenților listați la Bursa de Valori București (BVB)...  click să citești tot articolul
22.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au scăzut ieri, în special în sectorul tehnologic, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  click să citești tot articolul
21.02.2018
BVB
     * George Brande, Interfinbrok: "Investitorii stau într­-o stare de expectativă, ceea ce poate explica rulajul redus"
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de ieri preponderent în scădere, singurul indice ce a cunoscut o creștere fiind BET-FI, al celor cinci...  click să citești tot articolul
21.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au crescut ieri, în a doua parte a zilei, datorită rezultator financiare peste așteptări anunțate de unele companii.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 23 februarie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9567
2.3802
2.9752
4.0473
0.1839
0.6251
0.2138
4.6552
5.2837
1.4879
3.5385
0.2273
0.4804
1.1161
0.0671
0.4637
0.9990
3.7813
0.3261
1.1634
0.5969
0.0584
0.3509
0.2033
2.7585
0.0395
0.1402
1.0295
0.6259
0.1202
161.6184
5.4853
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
23.02.2018
     The dismissal of chief DNA (National Anti-corruption Department) prosecutor Laura Codruța Kovesi was announced last night by Justice Minister Tudorel Toader, at the headquarters of the Ministry, after presenting the justification of the decision, presented in the form of twenty bullet points, while also taking the opportunity to mention he had been head of class, which surprised everybody, because no one was interested in his school achievements.  click here to read the entire article
21.02.2018
LIBERAL SENATOR STRIKES AGAIN
     * Senators have voted for the annual effective rate to be at most 2.5% higher than the policy rate when it comes to mortgage
     * The law will go to the Chamber of Deputies - the decision making forum
     * Senator Zamfir: "Today, we have become European as far as the manner in which loans are granted as well"
       PNL senator Daniel Cătălin Zamfir does not disappoint. His draft law concerning the capping of interest rates was the first that appeared on the agenda yesterday, in the common meeting of the specialized commissions and despite the controversies between him and a few other party colleagues, including the president of the Economic Commission Florin Cîțu, the liberal got more than he had made his objective initially - not just the capping of compensatory and penalty interest rates, but also the capping of the annual effective interest rate charged by banks and Non-Financial Banking Institutions (IFNs).  click here to read the entire article
20.02.2018
UPON REQUEST FROM ONE SHAREHOLDER,
     * The investigation concerns the deliberate reporting of inaccurate financial statements or untrue information
     * Sebastian Vlădescu: "An investigation is the only solution which would show where the money went, I know I've done my job"
       The DIICOT prosecutors have begun prosecution in rem of the actions, in the "Romcab" (MCAB) case, according to a response sent by the prosecutors to Valentin Stănescu, a shareholder in the company.  click here to read the entire article
20.02.2018
     Decorated by Traian Băsescu with the Star of Romania, Gunther Krichbaum, the president of the European Affairs Commission of the Bundestag, asks the president of the European Commission, Jean Claude Juncker, through a letter, not to suspend the application of the Cooperation and Verification Mechanism (MCV) concerning the Romanian judicial system and writes that "in the event of new attacks on the independence of the judicial system, should take into consideration initiating the procedure for the activation of article 7 of the EU treaty" (the suspension of Romania's voting rights in the EU council).  click here to read the entire article
16.02.2018
VALERY KUZMIN, AMBASSADOR OF THE RUSSAIAN FEDERATION IN BUCHAREST:
     * Lucian Bode, co-initiator of the BRUA, is asking for clarifications from Teodor Meleșcanu concerning the export of natural gas from Hungary
       We are happy that the perimeters on the continental coast of Romania (ed. note: offshore in the Black Sea) will start being exploited, because there lies inactive a very important resource of the energy industry, his excellency Valery Kuzmin, Ambassador of the Russian Federation told us in Bucharest, during Diplomat's Day.  click here to read the entire article
15.02.2018
IN THE MEETING WITH THE ANRM
     * Also discussed were the intentions of the Mazarin company to acquire some perimeters
       The management of the National Mineral Resources Agency (ANRM) met on Tuesday with Shelley Saxen, deputy economic advisor of the US embassy in Bucharest. On the agenda was last Friday's order issued by the ARNM which establishes the reference price for natural gas mined in Romania, in order to set the royalties will be calculated based on the trading prices on the hub of CEGH Vienna, according to sources close to the talks.  click here to read the entire article
14.02.2018
     * Gigi Dragomir, the president of the ANRM: "We see no reasons why the price of natural gas paid by the end consumers should increase"
     * ROPEPCA: "The proposal to adapt the royalty for natural gas made in Romania to a virtual foreign number shows a lack of sovereignty"
       The reference price for natural gas extracted from Romania, in order to establish the royalties, will be calculated based on the trading prices of the CEGH Viena hub, the National Agency for Mineral Resources announced on Friday, which issued the Order concerning the approval of the Methodology to set the reference price for natural gas extracted from Romania.  click here to read the entire article
07.02.2018
     The Black Monday of 1987 came two months after the beginning of the term of Alan Greenspan as head of the Federal Reserve. Back then, the Dow Jones Industrial Average (DJIA) fell 508 points, 22.61% below that of the previous trading day.  click here to read the entire article
06.02.2018
     * Mihai Dragoș says that the value of the Certinvest Dinamic fund units is updated slowly on the site
     * The investor raises questions about the ties between the fund's managers and the unlisted bond issuers in the fund's portfolio
       Investor Mihai Dragoș has filed a complaint with the Financial Oversight Authority concerning the open fund Certinvest Dinamic, managed by Certinvest.  click here to read the entire article
05.02.2018
     The National Bank of Romania (NBR) thinks that the National Liberal Party (PNL) is a pariah.  click here to read the entire article
30.01.2018
     The female prime-minister seems like a victory against sexism. The emancipation of our women seems to find its expression in the appointment of Viorica Vasilica Dăncilă as head of the Executive.  click here to read the entire article
25.01.2018
THE SALE OF BANCPOST HAS REOPENED THE ISSUE OF LOANS PAID ON TIME, SOLD IN HOLLAND
     * NBR: "It is still up to the courts to establish and verify the legality of the assignment"
     * Debtor: "I went to the address in Holland and there was no main office of any Eurobank entity there"
     * Cuculis: "Companies that have acquired loans are collecting interest illegally"
     * Civil Code: "The assignee may only enforce their rights on a third party after notifying the debtor that they have been assigned"
     * The bank has not notified the customers before selling their loans
     * Bancpost had not answered our enquiry on the matter, by the time the newspaper had gone to the printers
       The sale of Bancpost to Banca Transilvania, without the loans paid to day that were assigned in the past to a Dutch entity, has once again brought up the issue of loans sold abroad, even though they were performing. Customers who have found themselves in this situation have pointed out a number of irregularities in the assignment process.  click here to read the entire article
22.01.2018
     The issue of the funding of the budget deficit will become acute in 2018, as the government authorities show us that they haven't learned anything from last year's experience.  click here to read the entire article
22.01.2018
RULING OF THE COURT OF APPEAL
     * Profit.ro Publishing owes the Romanian state approximately 360,000 Euros, and "N.ro Agenția de Știri" SRL, approximately 460.000 Euros
       Journalist Cristi Popa has won in the Court of Appeal the lawsuit against Profit.ro Publishing SA, by which he had disputed the decision by which he had been laid off in 2016, as the court decided that he would be reinstated to the job he held before his layoff, as well as the payment of compensatory salaries.  click here to read the entire article
19.01.2018
GIGI DRAGOMIR, REINSTATED AT THE ANRM
     * The dismissal of Gigi Dragomir as chairman of the ANRM, was one of the last decisions made by Mihai Tudose
     * The reinstatement of Gigi Dragomir as head of the ANRM, among the first decisions made by Mihai Fifor
     * Daniel Zamfir, PNL: "I hope that the reinstatement of Dragomir to his own job represent the admission of the mistake made by Tudose, concerning the obstructing of the updating of the reference price for natural gas"
       Former prime-minister Mihai Tudose and the current interim prime-minister Mihai Fifor, seem to have something in common, aside from the position they fill - they seem to be seriously concerned with the natural gas royalties.  click here to read the entire article
.