STS va asigura o reţea securizată de comunicaţii pentru Loteria Română

Elena Deacu
Companii #Securitate Cibernetică /

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va realiza o reţea securizată de comunicaţii de arie extinsă pentru Compania Naţională Loteria Română (CNLR), potrivit unui proiect de lege al Ministerului Finanţelor aprobat miercuri în şedinţa Executivului.

"Având în vedere faptul că actualul sistem este depăşit din punct de vedere tehnologic, devine o necesitate modernizarea reţelei de comunicaţii actuale, iar o soluţie de rezolvare stabilă şi viabilă este încredinţarea acestui obiectiv Serviciului de Telecomunicaţii Speciale", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor remis redacţiei.

Potrivit instituţiei, realizarea reţelei securizate de comunicaţii de date de arie extinsă în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va conduce la asigurarea unui grad înalt de disponibilitate şi securitate, capabil să asigure schimbul de informaţii între locaţiile în care îşi desfăşoară activitatea CNLR şi unităţile care funcţionează în subordinea sa, potrivit legii, cu costuri predictibile şi cât mai scăzute.

Modalităţile în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va asigura implementarea şi managementul serviciilor de comunicaţii securizate vor fi stabilite de comun acord de CNLR şi STS.

MFP, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, au prezentat în şedinţa de guvern de astăzi, un proiect privind aprobarea realizării de către STS a reţelei securizate de comunicaţii de arie extinsă pentru Compania Naţională Loteria Română.

Sumele necesare pentru achizitionarea echipamentelor şi serviciilor de comunicaţii aferente implementării noii soluţii tehnice vor fi suportate din bugetul CNLR. Proiectul a fost aprobat în cadrul şedinţei de guvern de astăzi, 12 ianuarie 2015.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS