Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

(Studiu) Activ Property Services:Timişoara depăşeşte Cluj-Napoca pe piaţa de birouri

A.B.
Miscellanea #Construcţii /

Timişoara depăşeşte Cluj-Napoca pe piaţa de birouri

Timişoara a devenit la jumătatea acestui an cea mai mare piaţă de birouri din provincie, depăşind pentru prima oară suprafaţa de birouri în funcţiune din Cluj-Napoca, se arată într-o analiză a unei companii de consultanţă imobiliară, remisă astăzi Redacţiei noastre.

Conform analizei realizate de Activ Property Services, evoluţia vine ca urmare a volumelor record de activitate consemnate în Timişoara în ultimii doi ani, atât în ceea ce priveşte livrările de stoc nou, cât şi în ceea ce priveşte volumul de tranzacţii de închiriere.

Stocul de birouri din Timişoara a crescut cu 53.000 mp în primele 6 luni ale acestui an, depăşind deja cu 26% livrările record ale anului trecut. Ca urmare a acestei evoluţii, stocul modern speculativ în funcţiune a crescut la 180.000 mp, corespunzător unei densităţi de 564 mp la mia de locuitori, depăşind cu 30.000 mp stocul similar în funcţiune din Cluj-Napoca (150.000 mp).

"Piaţa de birouri din Timişoara înregistrează cea mai efervescentă perioadă de creştere din istoria ei, dezvoltându-se accelerat cu clădiri noi de clasa A, cele mai multe amplasate în zona centrală extinsă. În ultimul an şi jumătate au fost livraţi 95.000 mp de birouri, reprezentând practic o dublare a stocului în funcţiune din Timişoara", declară Felicia Vasiu, managerul biroului din Timişoara al Activ Property Services.

Livrările de birouri din prima jumătate a anului includ clădirea Vox Technology Park, prima clădire a proiectului Isho, şi extinderea campusului Nokia din Bega Business Park cu o nouă clădire.

Până la sfarşitul anului urmează să fie finalizată şi clădirea United Business Center 3 din cadrul proiectului mixt OpenVille, astfel încât livrările de birouri noi ale anului 2018 vor urca la 71.000 mp, record anual pentru un oraş din afara Bucureştiului.

"Creşterea stocului a fost susţinută de volumele record ale cererii din ultimii 2 ani din Timişoara, fiind înregistrate tranzacţii majore însumând 41.500 mp în 2016 şi 39.000 mp anul trecut. Volumul de închirieri din prima jumătate a acestui an s-a ridicat la 8.000 mp. Cea mai mare pondere în totalul tranzacţiilor a fost reprezentată de consolidări ale marilor ocupanţi în sedii noi, urmată de activităţi de extindere, dar şi noi intrări", declară Felicia Vasiu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS