STUDIU AIRHELP: Industria aeriană, din ce în ce mai nepunctuală

T.I.
Miscellanea /

Industria aeriană, din ce în ce mai nepunctuală

Numărul zborurilor întârziate pe aeroporturile din ţara noastră, în primul trimestru al anului 2019, este cu aproximativ 70% mai mare decât în 2015, în timp ce procentul este mai mare în cazul zborurilor eligibile pentru compensaţii, se arată într-un sutdiu al AirHelp remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Potrivit rezultatelor analizei, în 2019, pasagerii a peste 210 zboruri sunt eligibili pentru compensaţii (cursele fie au fost anulate, fie au ajuns la destinaţie cu o întâzriere mai mare de 3 ore, fără a avea situaţii de excepţie precum condiţii meteo nefavorabile, incidente cu drone sau păsări etc).

În 2015, doar 120 de zboruri au fost în această situaţie.

În ceea ce priveşte numărul pasagerilor afectaţi, acesta depăşeşte 20.300 în Q1 2019, aproape dublu faţă de Q1 2015 (10.600 pasageri).

Rata punctualităţii curselor a scăzut de la 78,5% la 71,7%, în perioada analizată.

"Anulările şi întârzierile în Romînia au devenit mai frecvente în ultimii cinci ani. Pentru 2020 ne aşteptăm ca numărul pasagerilor afectaţi să crească. Această situaţie e urmare a faptului, printre altele, că operatorii aerieni duc o luptă, la nivel international, pe vânzarea a cât mai multe locuri în avion. Spre exemplu, sunt companii aeriene care intră pe rute pe care nu le pot deservi din cauza flotei limitate şi a personalului redus. Am observant în 2018 o creştere a grevelor personalului Navigant, lucru nu atât de des întâlnit în trecut", spune Mara Koziarz, purtător de cuvânt al AirHelp, conform comunicatului.

AirHelp are reprezentanţe în Europa, Asia şi America de Nord, care deservesc 30 de ţari, oferind asistenţă în 16 limbi. Compania are peste 600 de angajaţi la nivel mondial.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS