Gala BURSA 2018

Studiu: Piaţa locală de executive search a scăzut în 2012 cu 19%

F.A.
Companii /

Piaţa de executive search a scăzut în 2012 cu 19%, pe fondul reducerii bugetelor de recrutare, creşterii recrutării intragrup şi scăderii ritmului de dezvoltare a companiilor, arată un studiu al platformei Manageranticriza.ro.

"În România nu există foarte multe firme specializate exclusiv în executive search, principalul motiv fiind cererea relativ scăzută şi fluctuaţiile mari ale acesteia, care fac dificilă activitatea profitabilă strict pe acest domeniu. Scăderea investiţiilor străine directe în contextul crizei financiare a influenţat negativ piaţa de executiv search, care a înregistrat pe perioada ultimilor cinci ani un ritm mediu anual de dezvoltare de -11%", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Analiza efectuată la nivelul principalilor jucători de pe piaţa de executive search a relevat faptul că în perioada 2008-2012 cifra de afaceri totală a top 10 companii a scăzut cu 37%, profitul net cu 77%, iar numărul total de salariaţi s-a redus cu 12%.

Potrivit sursei citate, anul trecut, 9 dintre cele 10 companii incluse în top au înregistrat scăderi ale cifrei de afaceri cu valori cuprinse între -35% (Kilpatrick) şi -1% (Staton Chase) faţă de 2011. În 2012, Stein & Partner a marcat o creştere a cifrei de afaceri cu 42% faţă de 2011. Situaţia este similară şi în cazul evoluţiei profitului net, 8 din 10 companii înregistrând în 2012 scăderi ale acestui indicator.

Datele prezentate reprezintă concluzii ale studiului Piaţa de recrutare şi plasare de personal şi executive search din România şi ale Raportului Manageranticriza 2008-2012, realizate de compania care administrează platforma de consultanţă online www.manageranticriza.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită