SUA ameninţă Curtea Penală Internaţională

I.T.
Internaţional /

SUA ameninţă Curtea Penală Internaţională

SUA au ameninţat că vor sancţiona Curtea Penală Internaţională (CPI) dacă va pune sub acuzare soldaţi americani suspectaţi că ar fi comis crime de război în Afganistan, informează News.ro.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a numit Curtea ca fiind "ilegitimă" şi a promis că SUA vor face tot ce pot pentru a-şi proteja cetăţenii. SUA nu face parte din Curtea înfiinţată în 2002.

Bolton este nemulţumit de cererea de anul trecut a procurorului Fatou Bensouda pentru o investigaţie privind posibile crime de război în Afganistan, fiind suspectaţi soldaţi şi ofiţeri ai serviciilor secrete americane.

De asemenea, el a criticat faptul că Palestina a acuzat Israelul în faţa CPI de posibile încălcări ale drepturilor omului în Fâşia Gaza şi Cisiordania, o decizie "politică" în viziunea Israelului.

Bolton a afirmat că decizia Palestinei este unul dintre motivele pentru care SUA au decis să închidă misiunea diplomatică a palestinienilor de la Washington.

Acesta este de părere că CPI este o ameninţare "la adresa suveranităţii şi securităţii naţionale a SUA" şi că îşi arogă jurisdicţie "asupra unor infracţiuni care au definiţii disputate şi neclare". De asemenea, consideră el, CPI este "în plus" deoarece SUA "nu recunosc o autoritate mai înaltă decât Constituţia SUA."

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu sunt un naiv ,am cules din istorie destule exemple de parsivism si imperialim din partea SUA si ,totusi,de fiecare data raman surprins de aroganta si cinismul guvernului american .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS