GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

SUA condamnă Rusia pentru încălcarea tratatului cu Kievul

P.E.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Jim Mattis, ministrul Apărării din SUA, a condamnat Rusia pentru încălcarea tratatului cu Kievul prin capturarea celor trei nave ucrainene, încercarea de a se amesteca în alegerile americane de la jumătatea mandatului şi pentru încălcarea tratatului nuclear, scrie The Guardian. Mattis a făcut declaraţiile la un forum din California privind securitatea.

Făcând referire la un acord din 2003 privind Strâmtoarea Kerci, Mattis a declarat că Moscova nu a respectat acordul "care permite atât navelor ucrainene cât şi celor ale Rusiei libertate de mişcare" în acea zonă. Comentariile sale sunt printre cele mai dure venite din partea unui oficial american.

Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a acuzat anterior Rusia de "acţiuni în afara legii" şi de o "încălcare revoltătoare a teritoriului suveran al Ucrainei".

Pe 25 noiembrie, Trei nave ucrainene - două vedete blindate, Berdiansk şi Nikopol, şi remorcherul Iani Kapu - au fost sechestrate de forţele ruseşti în timp ce încercau să intre din Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia şi marchează accesul în Marea Azov. Una dintre nave fost atacată, iar şase marinari au fost răniţi.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că este "prea devreme" pentru a elibera marinarii şi navele ucrainene.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS