SUA impun sancţiuni Arabiei Saudite pentru uciderea lui Khashoggi

F.B.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Administraţia Trump a impus astăzi sancţiuni pentru 17 oficiali saudiţi în urma asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, scrie Politico. Trezoreria din SUA a impus sancţiunile pentru ceea ce a numit "abuzuri serioase ale drepturilor omului", confiscându-le bunurile şi îngheţându-le activele de pe teritoriul american. Totodată, Trezoreria a interzis cetăţenilor americani să facă afaceri cu persoanele respective, scrie News.ro.

În anunţ este numit consilierul roial, Saud al-Qahtani, el fiind cauzat că a coordonat echipa care a ajuns în Istanbul la câteva ore înainte ca Khashoggi să intre în consulatul saudit pentru a obţine documente pentru nunta sa. Al-Qahtani a fost concediat din rolul său în octombrie.

Steve Mnuchin, secretarul Trezoriei, care a decis să nu participe la o conferinţă economică la Riad din cauza asasinatului, a declarat că al-Qahtani şi alţi 16 oficiali au fost implicaţi direct în crimă şi trebuie să suporte consecinţele. El a cerut guvernului saudit să "încheie persecutarea oponenţilor politici şi a jurnaliştilor".

"Statele Unite continuă să lucreze pentru a afla toate detaliile şi îi va trage la răspundere pe toţi cei găsiţi vinovaţi pentru a asigura dreptatea pentru logodnica, copiii şi familia lui Khashoggi", a declart Mnuchin.

Grupările pentru drepturile omului sunt, totuşi, nemulţumite că Prinţul Mohammed al Arabiei Saudite nu a fost implicat în sancţiuni.

"Administraţia Trump merită lăudată, în mod limitat, pentru impunerea sancţiunilor, mai ales asupra lui Al-Qahtani, un consilier-cheie al Prinţului Mohammed bin Salman. Totuşi, nesancţionarea altor membri ai cercului de apropiaţi ai prinţului şi mai ales nesancţionarea lui arată că administraţia nu are o atitudine puternică", a declarat Rob Berschinski, vicepreşedinte pentru politica externă de la Human Rights First, gurpare pentru drepturile omului. Karen Attiah, editorul lui Khashoggi de la Washington Post, a scris astăzi pe Twitter că "sancţiunile nu vor rezolva asta, nu sunt destul".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roIstoria la feminin
Cabinet de avocatTMPS