Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

SUA vor să testeze în august o rachetă de croazieră interzisă de Tratatul INF

L.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Statele Unite intenţionează să testeze, în august, o rachetă de croazieră cu o rază de acţiune de 1.000 de kilometri, a anunţat astăzi, un reprezentant al Pentagonului, după ce Washingtonul şi-a anunţat luna trecută retragerea din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) încheiat cu Rusia în 1987, relatează Reuters.

Administraţia lui Donald Trump a anunţat la începutul lui februarie că Statele Unite se retrag, în şase luni, din Tratatul INF, care elimină o întreagă clasă de rachete de croazieră şi balistice terestre americane şi ruse, cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri, dacă Moscova continuă să încalce acordul, mai scrie publicaţia.

Vladimir Putin anunţa în aceeaşi zi că Rusia încetează, la rândul său, să-şi mai onoreze obligaţiile. Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat ulterior că Moscova urmează să dezvolte noi rachete cu rază "intermediară" de acţiune până în 2021.

"Vom proceda, în august, la testarea unei rachete de croazieră de la sol", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării, confom Reuters. În cazul în care testul este efectuat cu succes, racheta ar putea fi desfăşurată în aproximativ 18 luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS