SUPLIMENT GOLF - PARTICIPANŢII LA FORUMBahrain

A. A.
Ziarul BURSA #Companii #Supliment Golf /

Bahrain
 • document ataşat Bahrain - Evoluţia schimburilor comerciale, structura economiei pe sectoare
  apasă aici pentru a descărca.

  Economia Bahrainului este una dintre cele mai diversificate din Golful Persic, găzduind multe multinaţionale, datorită facilităţilor de comunicare şi sistemului de transport foarte dezvoltate. Statul a fost primul din Golf care a implementat un acord de liber schimb cu Statele Unite, în august 2006. Cu toate acestea, economia Bahrainului continuă să depindă puternic de petrol, sector care contează cu peste 60% în veniturile din export, 70% din veniturile bugetare şi 11% din PIB. Alte ramuri economice importante sunt producţia de aluminiu, finanţele şi consumul. Bahrainul concurează cu Malaysia la poziţia de centru mondial pentru sectorul bancar islamic.

  O problemă pe termen lung pentru autorităţile din Bahrain este şomajul, în special în rândul tinerilor. În 2009, statul a redus sponsorizările pentru muncitorii din străinătate, crescând costurile pentru angajarea muncitorilor străini.

  Criza financiară globală a redus fondurile pentru sectoarele fără legătură cu petrolul, ceea ce a însemnat încetinirea creşterii economice. Provocările pentru autorităţi includ creşterea datoriei publice, ca rezultat al unui program de subvenţii, finanţarea proiectelor guvernamentale de anvergură, precum şi restructurarea datoriilor, cum ar fi, de exemplu, salvarea companiei de stat "Gulf Air".

  Relaţiile cu România

  Ţara noastră exportă în Bahrain produse din fontă şi oţel, produse din lemn, hârtie şi carton, aparatură electrică, diverse articole casnice. Importurile României reprezintă articole din sticlă, materiale textile, produse ale industriei chimice, diverse articole pentru decoraţiuni interioare. Ponderea a constituit-o exportul românesc de produse metalurgice şi mobilă.

  Bahrain

  Capitala : Manama

  Moneda: Bahraini dinar (BHD)

  Rata inflaţiei/Inflation rate: 2010 (estimare) 3,3%; 2009 (estimare) 2,8%

  Opinia Cititorului

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cybersecurity Romania 2019

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
  Cabinet de avocatTMPS