SUPLIMENT GOLF - PARTICIPANŢII LA FORUMKuweit

A. A.
Ziarul BURSA #Companii #Supliment Golf /

Kuweit
 • document ataşat Kuweit - Evoluţia schimburilor comerciale, structura economiei pe sectoare
  apasă aici pentru a descărca.

  Aproximativ 9% din rezervele mondiale de petrol se găsesc în Kuweit, sectorul petrolier reprezentând jumătate din produsul intern brut, 95% din veniturile din export şi 95% din veniturile bugetare.

  Autorităţile kuweitiene s-au angajat să crească producţia de petrol la 4 milioane barili pe zi până în 2020. Scumpirea petrolului în 2010 a revitalizat consumul guvernamental şi creşterea economică, veniturile bugetare înregistrând o creştere de 20%.

  Kuweitul a luat puţine măsuri pentru diversificarea economiei, în parte pe fondul situaţiei fiscale pozitive şi în parte din cauza climatului de afaceri modest.

  Cu toate acestea, în mai, anul trecut, Guvernul a adoptat o lege a privatizării care îi permite să vândă active către investitori străini. De asemenea, autorităţile au mai adoptat un plan prin care se angajează la cheltuieli de 130 miliarde dolari în cinci ani pentru diversificarea economiei, atragerea de investiţii şi creşterea ponderii sectorului privat în economie.

  Relaţiile cu România

  Principalele produse exportate de România în Kuweit sunt produse din oţel -ţevi şi prăjini de foraj, conducte pentru transportul de hidrocarburi (62 %) -, tutun (12,2%), lemn şi produse din lemn (10%), vehicule şi mijloace de transport (12%), echipamente mecanice şi electrice, mobilier şi produse chimice (sub 1%), animale vii, covoare, încălţăminte, confecţii şi produse de sticlărie (0,5%).

  Importurile din Kuweit sunt ocazionale şi extrem de reduse cantitativ, fiind dictate de oportunităţi de moment şi mai puţin de activităţi comerciale pe termen lung, potrivit Ministerului de Afaceri Externe. Din punct de vedere valoric, principalele produse importate din Kuweit au constat in HDEP - polietilenă de înaltă densitate (cca 150.000 USD/2004) şi autovehicule (cca 70.000 USD/2004).

  Kuwait

  Capitala : Kuwait City

  Moneda: Kuwaiti dinar (KWD)

  Rata inflaţiei/Inflation rate: 2010 (estimare) 3,8% 2009 (estimare) 4%

  Opinia Cititorului

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cybersecurity Romania 2019

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
  Cabinet de avocatTMPS