Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

SUPLIMENT TABACMADR: Suprafaţa din ţara noastră cultivată cu tutun a scăzut

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda /

MADR: Suprafaţa din ţara noastră cultivată cu tutun a scăzut

300 de operatori economici au cultivat tutun, la noi, în 2017, conform Minis­terului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Datele ministerului de resort arată că judeţele cu cele mai mari suprafeţe cultivate cu tutun sunt Teleorman, Dolj, Mureş, Argeş, Giurgiu, Iaşi, Dâmboviţa.

În 2017, în ţara noastră au fost cultivate 838 de hectare cu tutun, în scădere faţă de anul precedent, când am avut 926 de hectare cultivate cu această plantă. Reprezentanţii MADR ne-au transmis că producţia medie la hectar a fost, anul trecut, de 1.406 kg/ha, mai puţin decât cea din 2016, de 1.788 de kg/ha. Producţia de tutun, în 2017, a fost de 1.178 de tone, faţă de 1.656 de tone - producţia din anul anterior.

În ţara noastră, se cultivă tutun de tip Burley.

Anul trecut, au fost fabricate 64.800 de tone de produse din tutun, conform Institutului Naţional de Statistică.

MADR acordă ajutoare de stat pentru motorina utilizată în agricultură în valoare de 52 de euro/ha, pentru un consum specific de 140 de litri la un hectar.

Cultivatorii de tutun au primit, anul trecut, 97,24 de euro/ha - pe schema de plată unică pe suprafaţă. De asemenea, conform datelor MARD, cei care au între unul şi cinci hectare au primit câte 5 euro pentru un hectar, iar agricultorii cu cinci până la 30 de hectare - 48,32 euro/ha, plată redistributivă. Alte forme de sprijin sunt plata pentru înverzire - 57,17 euro/ha, plata pentru tinerii fermieri - 24,31 euro/ha, ajutoarele naţionale tranzitorii pentru culturile amplasate pe teren arabil (ANT 1) - 16 euro/ha şi ajutoarele naţionale tranzitorii pentru tutun (ANT 4), care se calculează de către APIA în funcţie de suprafeţele eligibile şi ajung la 2078,72 euro/ha.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS