SUPLIMENT TABAC/REPREZENTANŢII PHILIP MORRIS INTERNATIONAL:"Viziunea PMI - să nu mai producă ţigări, ci produse din tutun fără fum"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda /

"Viziunea PMI - să nu mai producă ţigări, ci produse din tutun fără fum"

Viziunea Philip Morris International (PMI) este ca, în viitor, să nu mai producă ţigări clasice, ci doar produse din tutun fără fum, ne-au spus reprezentanţii companiei, într-un interviu.

Anul trecut, Philip Morris anunţa o investiţie semnificativă în trans­formarea fabricii de ţigări din Otopeni într-una ce va produce produse fără fum. Valoarea inves­tiţiei anunţate este de 490 milioane de euro, aceasta ur­mând să fie finalizată anul viitor. Acum, în cadrul fabricii de la Otopeni, PMI produce HEETS - destinate încălzirii cu IQOS -, care sunt comercializate atât în ţara noastră, cât şi pe pieţe din Asia şi Europa. Începând cu luna aprilie a acestui an, toate variantele de HEETS disponibile pe piaţa locală sunt produse în România, conform surselor citate.

Reporter: Recent, PMI a lansat la noi IQOS, un produs inovator pentru fumat, care nu arde tutunul, ci îl încălzeşte. Cum a fost primit acesta pe piaţă?

PMI: Acum peste zece ani, Philip Morris Internaţional a început cercetarea de alternative care ar putea să le ofere fumătorilor aceeaşi satisfacţie a tutunului, dar care să reducă riscurile asociate fumatului. În dezvoltarea de noi produse, ipoteza a fost una simplă - dacă tutunul nu mai este ars, ci doar încălzit, nivelurile substanţelor nocive pe care un fumător le inhalează prin fumul unei ţigări sunt reduse. Iar studiile realizate până acum de noi, dar şi de autorităţi independente, ne arată că utilizarea IQOS reduce nivelurile acestor substanţe, având potenţialul de a reduce şi riscurile asociate fumatului. Cercetările nu se opresc aici şi încurajăm orice autoritate independentă să verifice rezultatele noas­tre de până acum, pentru că doar prin cercetare riguroasă putem dezvolta o soluţie cu adevărat viabilă pentru fumătorii din întreaga lume.

În ceea ce priveşte consumatorii ro­mâni, aceştia sunt receptivi la noile tehnologii care le pot îmbunătăţi calitatea vieţii şi urmăresc inovaţiile tehnologice şi trendurile internaţionale. La nivel global, interesul pentru IQOS este în creştere - peste cinci milioane de oameni din întreaga lume au renunţat deja la fumat şi au ales IQOS - iar în România trendul este acelaşi - peste o sută de mii de fumători adulţi au trecut deja la IQOS. Viziunea companiei noastre este ca toţi fumătorii adulţi, care altfel ar continua să fumeze, să se orienteze către dis­pozitive de tipul IQOS.

Reporter: Care sunt avantajele IQOS în faţa produselor tradiţionale din tutun?

PMI: Principalul obiectiv pe care Philip Morris l-a avut în dezvoltarea IQOS este acela de a reduce riscurile asociate fumatului şi de a oferi fumătorilor adulţi o alternativă mai bună decât continuarea fumatului. IQOS a eliminat combustia şi fumul şi, astfel, reduce în medie cu 90%-95% nivelurile substanţelor nocive faţă de ţigarete. Desigur, aceasta nu înseamnă că utilizarea IQOS este lipsită de riscuri, ci că folosirea exclusivă a IQOS este probabil să prezinte un risc mai redus pentru fumători, comparativ cu continuarea fumatului de ţigări. Cei interesaţi de acest subiect complex din punct de vedere ştiinţific pot aprofunda tematica pe pmiscience.com.

Nu în ultimul rând, prin eliminarea combustiei, utilizatorul IQOS va beneficia şi de lipsa scrumului şi de mai puţin miros.

Reporter: Care a fost valoarea inves­tiţiei pentru lansarea noii linii de producţie de la noi unde PMI va fabrica produse de nouă generaţie?

PMI: În 2017, Philip Morris anunţa o investiţie semnificativă în transformarea fabricii de ţigări din Otopeni într-una ce va produce produse fără fum. Valoare investiţiei anunţate este de 490 milioane de euro şi aceasta va fi finalizată anul viitor. Până acum, investiţia se des­făşoară conform planului, fabrica producând HEETS - produse din tutun des­tinate încălzirii cu IQOS - pentru pieţe din Asia şi Europa. Începând cu luna aprilie a acestui an, toate variantele de HEETS disponibile pe piaţa locală sunt produse în România.

Planul investiţional continuă cu cons­trucţia unei zone de prelucrare a tutunului pentru noile produse, dar şi cu extinderea numărului de linii de producţie.

Reporter: În cât timp estimaţi că toată producţia de ţigarete tradiţionale pe care o aveţi la noi va fi înlocuită cu producţia de HEETS-uri?

PMI: Viziunea companiei noastre pentru viitor este ca într-o zi să nu mai producem ţigări clasice, ci doar produse din tutun fără fum care reprezintă o alternativă mai bună pentru fumători.

Transformarea fabricii din Româ­nia a început deja anul trecut şi estimăm ca până la finalul anului acesta să fie una dintre fabricile care vor produce exclusiv noi produse din tutun.

Reporter: Cât din producţia de HEETS-uri exportaţi şi unde?

PMI: Până la finalul anului 2018, Philip Morris Internaţional planifică să aibă o capacitate anuală globală de producţie de aproximativ 100 miliarde de unităţi HEETS. Dintre fabricile care au început, în 2017, procesul de transformare din unităţi care produc ţigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producţia.

Una dintre principalele pieţe către care sunt exportate produsele din Otopeni este Japonia, însă exporturile se îndreaptă şi către pieţe din Uniunea Europeană şi, recent, şi pe piaţa locală.

Reporter: Cum apreciaţi acest segment de piaţă şi cum consideraţi că va evolua?

PMI: După cum spuneam, viziunea Philip Morris Internaţional este ca, într-o zi, toţi fumătorii care altfel ar continua să fumeze să treacă la utilizarea dispozitivelor de tipul IQOS, care încălzesc tutunul şi nu-l ard. Iar evoluţia numărului de utilizatori din ultima perioadă ne oferă perspective pozitive în această direcţie - la nivel global, peste 5 milioane de fumători au ales IQOS.

Reporter: Veţi continua investiţiile în acest domeniu?

PMI: Această categorie este la început şi cu siguranţă vom investi în dezvoltarea de noi produse care să ofere fumătorilor satisfacţia tutunului, reducând cât mai mult riscurile asociate acestui consum. Un alt aspect foarte important este zona de cercetare şi studii cu privire la aceste noi produse - Philip Morris a investit peste 4,5 miliarde de dolari în dezvoltarea şi cercetarea ştiinţifică a acestor produse şi va continua în aceeaşi direcţie. Pe viitor ne aşteptăm ca din ce în ce mai multe organisme independente să se alăture acestui demers de cercetare a produselor fără fum, pentru că doar aşa putem dezvolta soluţii viabile pentru fumătorii care, altfel, ar continua să fumeze.

Reporter: Contrabanda cu ţigări a crescut din nou, în primele trei luni ale acestui an. Cum apreciaţi nivelul la care se află acum comerţul ilicit cu ţigarete şi evoluţia acestuia?

PMI: Declinul nivelui traficului ilicit a fost influenţat de creşterea migraţiei, ce a înăsprit măsurile de securitate, fiind mai multe controale la nivelul graniţelor Uniunii Europene. Cele mai bune exemple pot fi Slovacia şi Portugalia, ţări în care traficul ilicit este la nivel foarte scăzut - exemple de bune practici şi pentru ţara noastră.

În luna ianuarie au avut loc o scădere de aproape 3 puncte procentuale a comerţului ilegal cu ţigarete şi reduceri semnificative în două regiuni ale ţării - Vest şi Sud-Vest. Este un fapt pozitiv, dar nu este suficient pentru a înscrie evoluţia pieţei negre pe un trend descrescător.

Reporter: Cum contribuie PMI la reducerea pieţei negre de tutun?

PMI: Parteneriatele dintre autorităţi şi companiile private sunt absolut necesare pentru a combate acest fenomen. Un exemplu de astfel de colaborări este programul PMI Impact, un proiect cu fonduri de 100 milioane de dolari, care are ca scop combaterea contrabandei. În cadrul acestui program, au fost selectate peste 30 de proiecte pentru finanţare, două dintre acestea fiind chiar din Româ­nia. Sumele alocate pentru prima rundă sunt în valoare de aproximativ 28 milioa­ne dolari, iar proiectele sunt în curs de derulare în 18 ţări.

Reporter: Cum a evoluat activitatea companiei, în ultimul an?

PMI: Compania noastră trece printr-un complex proces de transformare la nivel global, dar şi la nivel local. Dincolo de investiţia în fabrica din Otopeni şi transformarea acesteia într-una ce va produce produse din tutun fără fum, viziunea companiei de a crea un viitor fără fum a fost imprimată în toate activităţile companiei noastre. Ne-am canalizat eforturile pentru a face disponibil IQOS fumătorilor din întreaga ţară - am deschis 4 magazine, dar şi nume­roase puncte de vânzare în cele mai importante 16 oraşe din ţară. În acelaşi timp, am lucrat şi la transformarea noas­tră internă - angajaţii nostri fiind pilonul principal al acestei tranformări.

Reporter: Cât din producţia de ţigarete exportaţi şi în ce ţări?

PMI: Cea mai mare parte dintre ţigaretele produse la Otopeni se îndreaptă către state din Uniunea Europeană, dar şi către alte ţări, fabrica din Otopeni fiind recunoscută ca una dintre cele mai performante din ecositemul Philip Morris. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu producţia de HEETS.

Reporter: Câţi angajaţi are compania şi ce cotă de piaţă aveţi?

PMI: Philip Morris operează în România cu două entităţi - unitatea de producţie de la Otopeni şi zona de comercializare, însumând peste 900 de angajaţi. Investiţia realizată la Otopeni presupune şi crearea de noi locuri de muncă, pentru aproximativ 300 de persoane. Astăzi, avem peste o sută de mii de utilizatori IQOS în România, iar 7 din 10 fumători adulţi care încearcă IQOS aleg să utilizeze în mod constant această nouă modalitate de a consuma tutunul.

Reporter: Mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Viziunea lor este exact ce as vrea sa vad peste cativa ani, lipsa fumului incecacios pe strada si pe langa copii, aer curat si mai putine boli si afectiuni cauzate de tigari. Este cu adevarat alternativa perfecta pentru fumatorii care nu au reusit sa renunte la tigari cu restul variantelor de pe piata

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Gargara.... asta ce fel de loby este, Bursa?.

  Bursa poluarii. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS