Surse: "Bosch" pregăteşte vânzarea diviziei de utilaje pentru ambalare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: "Bosch" pregăteşte vânzarea diviziei de utilaje pentru ambalare

"Macquarie", mandatată să analizeze înstrăinarea acesteia, conform surselor  

Furnizorul german de componente auto "Bosch" a mandatat banca de investiţii "Macquarie" să exploreze opţiunile pentru divizia sa de utilaje pentru producţia de ambalaje, ca parte a unei revizuiri a portofoliului, spun surse citate de Reuters, care menţionea­ză că societatea vrea să se orienteze pe tehnologiile destinate autoturismelor electrice şi autonome.

Divizia ar putea fi evaluată la 500-700 de milioane de euro (583-815 milioane de dolari) într-o potenţială vânzare, au adăugat sursele.

Oficialii "Bosch" nu au fost disponibili imediat pentru declaraţii, în timp ce "Macquarie" a refuzat să comenteze, scrie Reuters.

Divizia "Bosch" în cauză fabrică utilaje pentru ambalaje destinate indus­triei farmaceutice şi celei alimentare, are 6.100 de angajaţi, iar anul trecut a înregistrat venituri de 1,3 miliarde de euro.

Procesul de vânzare a acesteia este puţin probabil să înceapă în anul curent, deoarece divizia, care concurează cu IMA din Italia, trebuie să fie mai întâi desprinsă din compania-mamă, conform surselor.

Luna trecută, "Bosch" a informat că va căuta un cumpărător pentru divizia amintită, care a avut doi ani dificili, luptând împotriva concurenţei puternice. Compania a menţionat că se aşteaptă la o creştere a cererii în domeniul în care activează divizia.

"Bosch" şi-a vândut divizia de frâne în 2012, către "KPS Capital", iar activităţile sale cu motor-startere şi generatoare - în 2017, către "Zhengzhou Coal Mining Machinery".

Industria automobilelor şi a furnizorilor săi sunt sub presiune în vederea accelerării investiţiilor în tehnologiile destinate maşinilor electrice şi autonome, în contextul în care autorităţile de reglementare urmăresc reducerea emisiilor de fum de motorină.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS