Surse: "Monte dei Paschi" pregăteşte un roadshow la Londra

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

"Banca Monte dei Paschi di Siena" SpA se va întâlni cu investitorii la Londra, în 4 aprilie, spun surse citate de Reuters, care menţionează că banca italiană vrea, astfel, să calmeze îngrijorările legate de progresul pe care îl face în redresarea sa.

Noul director financiar al băncii, Andrea Rovellini, va fi prezent la întâlnirile cu investitorii, care sunt organizate de "Barclays", spun sursele.

"Monte dei Paschi", care a fost salvată de stat şi investitori, se confruntă cu scăderea veniturilor şi cu împrumuturi neperformante mari. În prezent, "Monte dei Paschi este deţinută de stat în proporţie de 68%.

Până la mijlocul lui 2018, banca este aşteptată să vândă credite neprformante de 24 de miliarde de euro. În plus, banca intenţionează să mai vândă credite neperformante de 2,6 miliarde euro anul acesta, dar şi dacă va reuşi aceste înstrăinări, va mai avea în portofoliu 18 miliarde de euro împrumuturi neperformante, respectiv 15% din totalul creditelor. Banca vrea să reducă acest procent la 14% în 2019.

"Monte dei Paschi" ar putea avea nevoie de mai mulţi bani sau să fie salvată de către un creditor mai sănătos, dacă autorităţile de reglementare vor forţa banca italiană să-şi reducă creditele neperformante mai rapid decât presupune planul său de restructurare, spun sursele.

"UBI Banca" a apărut în presa italiană ca un posibil salvator pentru "Monte dei Paschi", dar, la fel ca alte bănci italiene, a negat în mod repetat existenţa interesului în acest sens.

Una dintre surse a spus că singura opţiune pentru "Monte dei Paschi" ar putea fi o fuziune în trei, cu două bănci din ţară.

Acţiunile băncii au fost reluate la tranzacţionare în 25 octombrie 2017, după zece luni de suspendare, iar acum sunt cu aproape 40% sub preţul de 6,49 euro plătit de Italia ca să salveze banca.

În 2017, "Monte dei Paschi di Siena" a suferit o pierdere de 3,5 miliarde de euro, faţă de 3,2 miliarde în 2016, din cauza creditelor neperformante şi a declinului vânzărilor. Vânzările au însumat 4,026 miliarde de euro anul trecut, în scădere cu 6% faţă de 2016.

Banca ţinteşte un profit de 570 de milioane de euro în 2019.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS