Suspendarea revocării lui Lazăr, amânată de Curtea de Apel

M.F.
Politică /

Suspendarea revocării lui Lazăr, amânată de Curtea de Apel

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus astăzi amânarea judecării dosarului în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare din funcţie. Amânarea a fost decisă pentru că există o cerere de intervenţie din partea unei asociaţii de procurori, în favoarea reclamantului. Noul termen a fost stabilit pentru 27 noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat pentru News.ro că instanţa a decis amânarea cauzei, constându-se că există o cerere de intervenţie din partea unei asociaţii de procurori, în favoarea reclamantului.

Pentru ca părţile din proces să se pregătească pentru discutarea ascestei cereri, Curtea de Apel Alba Iulia a fost de acord cu amânarea procesului.

Următorul termen a fost stabilit pentru 27 noiembrie, ora 12.30.

Procurorul general Augustin Lazăr a depus la instanţă o cerere de suspendare a procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei. De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.

Primul termen în acest dosar trebuia să aibă loc marţi, la ora 11.00, la o zi după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.

Demersul lui Lazăr a fost criticat de Toader chiar în şedinţa CSM.

"Eu, personal, mi-am exprimat rezerve, le voi exprima şi aici. Judecătorul va decide. Competenţa, cum de s-a dus la Alba Iulia, că procurorul general nu a sesizat pe persoană fizică, o fi având domiciliul acolo sau nu a sesizat ca procuror, Raportul eu nu l-am făcut împotriva procurorului general, că altfel nu eram interesat. Împotriva procurorului general competenţa e de ordine publică vom vedea dacă instanţa îşi menţine sau nu această competenă de jurisdicţie în contencios administrativ", a afirmat Tudorel Toader.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. obositor mai e Bubosel asta, cu comentariile lui. in alta ordine de idei.. Kovesi de ce nu a facut acest demers, precum Lazar?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită