Suspendarea revocării lui Lazăr, amânată de Curtea de Apel

M.F.
Politică /

Suspendarea revocării lui Lazăr, amânată de Curtea de Apel

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus astăzi amânarea judecării dosarului în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare din funcţie. Amânarea a fost decisă pentru că există o cerere de intervenţie din partea unei asociaţii de procurori, în favoarea reclamantului. Noul termen a fost stabilit pentru 27 noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat pentru News.ro că instanţa a decis amânarea cauzei, constându-se că există o cerere de intervenţie din partea unei asociaţii de procurori, în favoarea reclamantului.

Pentru ca părţile din proces să se pregătească pentru discutarea ascestei cereri, Curtea de Apel Alba Iulia a fost de acord cu amânarea procesului.

Următorul termen a fost stabilit pentru 27 noiembrie, ora 12.30.

Procurorul general Augustin Lazăr a depus la instanţă o cerere de suspendare a procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei. De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.

Primul termen în acest dosar trebuia să aibă loc marţi, la ora 11.00, la o zi după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.

Demersul lui Lazăr a fost criticat de Toader chiar în şedinţa CSM.

"Eu, personal, mi-am exprimat rezerve, le voi exprima şi aici. Judecătorul va decide. Competenţa, cum de s-a dus la Alba Iulia, că procurorul general nu a sesizat pe persoană fizică, o fi având domiciliul acolo sau nu a sesizat ca procuror, Raportul eu nu l-am făcut împotriva procurorului general, că altfel nu eram interesat. Împotriva procurorului general competenţa e de ordine publică vom vedea dacă instanţa îşi menţine sau nu această competenă de jurisdicţie în contencios administrativ", a afirmat Tudorel Toader.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. obositor mai e Bubosel asta, cu comentariile lui. in alta ordine de idei.. Kovesi de ce nu a facut acest demers, precum Lazar?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS