Tăriceanu intenţionează să diversifice relaţiile comerciale cu Vietnamul

A.L.
Politică /

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut astăzi, o întrevedere cu premierul Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, care efectuează o vizită oficială în România împreună cu o delegaţie ministerială, prima vizită în ţara noastră a unui prim-ministru vietnamez după anul 1989, scrie Agerpres.

"Preşedintele Senatului a subliniat importanţa dialogului politic periodic şi a salutat prima vizită în România a unui prim-ministru vietnamez după 1989. Tăriceanu a transmis înaltului oaspete că Vietnamul este unul dintre partenerii economici tradiţionali ai României în Asia de Sud-Est, precum şi dorinţa de a consolida şi diversifica relaţiile comerciale şi cooperarea economică, pentru a pune în valoare potenţialul economic complementar al celor două state. Au fost menţionate sectorul energetic şi dezvoltarea IT&C ca domenii cu rezultate promiţătoare care pot contribui la aprofundarea cooperării bilaterale", se arată într-un comunicat al Senatului, transmis astăzi, Agerpres.

Potrivit sursei citate, Călin Popescu-Tăriceanu a transmis că România sprijină, la nivelul UE, trecerea într-o etapă superioară a cadrului legal care guvernează investiţiile şi schimburile de bunuri şi servicii cu Vietnamul.

Oficialul vietnamez a dat asigurări că ţara sa este pregătită să semneze neîntârziat două acorduri definitorii pentru relaţiile de viitor cu UE: Acordul de liber schimb şi Acordul privind protecţia investiţiilor, elemente fundamentale pentru extinderea şi întărirea relaţiilor de ansamblu dintre Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), în care R.S. Vietnam este un membru important, precizează sursa citată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS