GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Tehnologia 5G impulsionează industria IT

Ziarul BURSA #Companii #IT /

Industria IT este într-o continuă mişcare, iar companiile care nu ţin pasul cu noile tehnologii ies rapid de pe piaţă. Intel a anunţat noi cipuri şi parteneriate cu care speră că convingă eventualii parteneri că investiţiile pe care le-a făcut în activităţile de cercetare şi dezvoltare legate de tehnologia reţelelor 5G vor da rezultate.

Intel, al doilea mare producător de cipuri la nivel mondial în funcţie de venituri, a intrat în sectorul datelor wireless prin achiziţia în 2011 a producătorului german de cipuri modem Infineon. Cel mai mare client al cipurilor modem ale Intel este Apple, ale cărei iPhone-uri folosesc cipuri modem pentru conectarea la reţelele de date mobile, informează news.ro. Afacerile cu modemuri, în care Intel concurea-ză cu producători precum Qualcomm şi MediaTek, au marje de profit mai scăzute decât cele obţinute în cazul cipurilor procesoarelor care intră în componenţa computerelor personale şi centrelor de date. Directorul general al Intel, Bob Swan, a declarat că viitorul Intel pe segmentul reţelelor 5G, care vor începe să intre în funcţiune începând din acest an, va merge dincolo de vânzarea de modemuri producătorilor de telefoane. Intel intenţionează să vândă modemuri producătorilor de autmobile pentru conectarea vehiculelor, precum şi producătorilor industriali pentru conectarea echipamentelor. Compania urmează să vândă şi alte tipuri de cipuri, respectiv procesoare şi cipuri programabile, obţinute în urma achiziţiei companiei Altera în 2016, pentru o serie de echipamente de reţele, a arătat Swan. Aces-ta a mai spus la Mobile World Congress din Barcelona, că Intel a încheiat un acord în urma căruia producători de echipamente de reţele ca Fibocom Wireless, Arcadyan Technology şi alţii vor include cipuri modem Intel în aşa-nume module şi porţi care vor ajuta la conectarea echipamentelor industriale la reţelele 5G. Compania a introdus şi noi cipuri programabile care vor concura cu produsele companiei Xilinx, ale cărei venituri au crescut în ultimul trimestru datorită acordurilor pe segmentul 5G. Intel mai urmează să vândă versiuni ale procesoarelor sale flagship pentru utilizarea în staţiile 5G, care ajută la transmiterea semnalelor de la telefoane la reţelele core şi a anunţat că a încheiat acorduri cu Ericsson şi ZTE pentru utilizarea procesoarelor Intel în echipamentele de reţele 5G.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS