Telefon inteligent, dar şi portofel pentru monedele virtuale

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

Telefon inteligent, dar şi portofel pentru monedele virtuale

Monedele virtuale au şi ele nevoie de portofele în care să fie păstrate. Dacă telefoanele inteligente s-au transformat şi în carduri, de ce să nu îndeplinească şi acest rol.

Producătorul taiwanez HTC a prezentat primul său smartphone care are la bază tehnologia blockchain şi care se doreşte a fi un portofel hardware pentru monedele virtuale. Chiar dacă monedele virtuale se află într-un uşor declin, noul smartphone al celor de la HTC include o serie de facilităţi pentru cei care deţin şi tranzacţionează Bitcoin sau altele asemenea. Exodus 1 pune la dispoziţia utilizatorilor săi portofelul virtual Zion, dezvoltat tot de HTC. Potrivit news.ro, acesta foloseşte măsurile de securitate oferite de chipsetul Snapdragon pentru a ascunde cheia secretă de acces de elementele mai puţin sigure ale sistemului de operare şi de aplicaţiile obişnuite instalate pe telefon. În cazul pierderii telefonului, utilizatorul poate apela la ceea ce HTC numeşte Social Key Recovery, pentru a redobândi accesul la portofelul electronic. Social Key Recovery permite utilizatorului să aleagă câteva persoane de încredere, iar în momentul în care toate persoanele alese îi confirmă identitatea, se poate recrea cheia secretă pe baza căreia este accesat portofelul.

O altă caracteristică prin care Exodus 1 pune tehnologia blockchain în aplicare este vizibilă în cazul aşa-numitelor dApps (aplicaţii descentralizate). Spre deosebire de aplicaţiile obişnuite, care se instalează doar pe telefonul utilizatorului, dApps rulează simultan pe mai multe telefoane pentru ca acurateţea informaţiilor să poată fi verificată oricând. Alterarea informaţiilor de pe unul dintre telefoanele pe care rulează o aplicaţie descentralizată va fi imediat depistată şi respinsă de celelalte telefoane.

Altfel, Exodus 1 are dotările tehnice caracteristice unui telefon modern de top: chipset Snapdragon 845, 6 GB RAM, 128 GB spaţiu de stocare, două camere foto pe spate, o baterie de 3.500 mAh şi rezistenţă la apă conform certificării IP68. Exodus 1 poate fi cumpărat doar cu monede virtuale: 0,15 BTC sau 4,78 ETH, care la valoarea actuală înseamnă aproximativ 830 de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS