Tendinţă negativă pe piaţa grâului

Ziarul BURSA #Materii Prime /

Tendinţă negativă pe piaţa grâului

Preţul futures al grâului se menţine pe curs negativ, din cauza producţiei mari de pe piaţa de profil, respectiv a nivelului scăzut al achiziţiilor.

Conform estimărilor lansate, în 11 septembrie, de Ministerul Agriculturii din SUA (USDA), producţia mondială de grâu va fi, în anul agricol 2015-2016, de 731,6 milioane de tone. Estimarea a fost modificată în creştere cu 0,7% faţă de previziunea anterioară, din luna august.

Preţul grâului cu livrare în decembrie a scăzut cu 1% ieri, la ora 11.04, la Chicago Board of Trade, ajungând la 4,99 dolari/buşel (un buşel de grâu = 27,22 kilograme).

În condiţiile în care stocurile mondiale de cereale se apropie de niveluri record, marii producători de grâu luptă pentru cotă de piaţă. Rusia şi SUA, doi dintre cei mai mari exportatori de grâu la nivel global, duc această luptă. Conform specialiştilor, companiile ruseşti din domeniu, care au avantajul unei monede slabe şi al declinului tarifelor de transport, pot afecta preţurile de export practicate de majoritatea competitorilor lor, dat fiind că livrează grâul cu aproape 16% mai ieftin decât Statele Unite.

Potrivit Consiliului Internaţional al Cerealelor şi Institutului pentru Studii Agricole de Piaţă din Rusia, preţul grâului rusesc este cu aproape 34 de dolari tona mai mic decât cel din SUA.

Banca australiană de investiţii "Macquarie" îşi menţine previziunile negative pentru cotaţiile grâului, considerând că presiunile generate de recolta mare vor ţine preţul la un nivel scăzut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS