Teodorovici: Întârzierea aprobării rectificării bugetare afectează economia

Teona Tomoiagă
Macroeconomie /

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat astăzi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a informat că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru avizarea rectificării bugetare, că întârzierea aprobării acesteia poate afecta negativ economia, putând apărea blocaje şi întârzieri în acordarea de salarii în sectorul bugetar, în derularea investiţiilor, în sănătate şi în acordarea de compensaţii pentru cei afectaţi de pesta porcină, conform News.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a informat că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, întrucât consideră că este necesară rectificarea bugetară, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect, informează sursa citată.

"În cazul neaprobării rectificării, luna septembrie rămâne neacoperită pe partea de salarii pentru o serie de entităţi la nivel public. (...) Dacă se menţine un astfel de blocaj va fi afectată partea de investiţii, atât la nivel central, cât şi local. La nivel local sunt multe proiecte de investiţii care sunt în curs de derulare şi care pot întâmpina dificultăţi: drumuri judeţene, comunale, şcoli (...). De asemenea, efectele neplăcute ale pestei porcine. Aici, sunt prevăzute sume importante în propunerea de rectificare bugetară pentru ca cei care au avut de suferit să primească o compensaţie", declară Teodorovici.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS