Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

TeraPlast acordă dividende de 12,5 milioane lei, din partea TeraSteel

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

TeraPlast acordă dividende de 12,5 milioane lei, din partea TeraSteel

Compania TeraPlast, unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru piaţa construcţiilor, aprobă dividende în valoare de 12,5 milioane de lei din partea TeraSteel, subsidiara de panouri termoizolante şi structuri zincate din grup. În acest sens, în cadrul şedinţei din data de 29.11.2018, Consiliul de Administraţie l-a mandatat pe Alexandru Stânean, directorul general al TeraPlast Group, să voteze în favoarea acestei decizii în Adunarea Generală a TeraSteel, din decembrie 2018, arată un comunicat de presă.

Acesta subliniază: "În baza rezultatelor financiare foarte bune înregistrate în primele nouă luni ale anului în curs, TeraSteel va putea acorda dividende în valoare de 12,5 milioane de lei, ce vor fi împărţite acţionarilor. Acţionarul majoritar al TeraSteel SA este TeraPlast SA, cu o participaţie de 97,95%.

TeraSteel România a înregistrat, în intervalul ianuarie-septembrie 2018, o creştere de 43% a cifrei de afaceri, în contextul menţinerii profitabilităţii. Divizia Steel a Grupului TeraPlast, formată din TeraSteel Serbia, TeraSteel România şi Depaco, a generat venituri de peste 350 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, mai mult decât triplul valorii din perioada de referinţă a anului trecut. Totodată, EBITDA diviziei a depăşit dublul valorii din perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 31,7 milioane de lei (+120%).

TeraSteel a mai acordat în 2018 dividende în valoare de 21 milioane de lei. "Având în vedere noile prevederi legale, TeraPlast SA poate să înregis­treze această sumă ca profit suplimentar şi o va putea distribui către acţionarii săi. Astfel, acţionarii TeraPlast SA vor putea beneficia de profitul realizat de subsidiarele grupului în anul fiscal 2018, după Adunarea Generală a Acţionarilor din luna aprilie 2019. Deşi încă nu are o politică formală de dividende, TeraPlast oferă un dividend stabil încă din 2016", a declarat Dorel Goia, Preşedinte al Consiliului de Administraţie TeraPlast.

Prin prisma investiţiilor constante, a diversificării portofoliului de produse şi a vânzărilor pe pieţe externe - care în prezent se află la peste 40% din totalul producţiei -, trendul ascendent în care s-a înscris Divizia Steel va continua şi în perioada următoare.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Cat este dividendul de fapt?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. actiuni gratuite cum au promis? si dividend? asa e bine.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS