Theresa May cere o amânare de două săptămâni pentru a renegocia Brexitului

I.D.
Internaţional /

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Premierul britanic Theresa May speră că va convinge Camera Comunelor, marţi, să îi ofere o amânare de două săptămâni pentru a încerca să obţină modificări privind soluţia de rezervă din acordul Brexitului, în ciuda faptului că negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat că Marea Britanie este cea care trebuie să facă un compromis, scrie The Guardian.

Guvernul britanic a anunţat că May îi va pune la curent pe parlamentari privind progresele din discuţiile cu UE, cu 45 de zile înaintea ca Marea Britanie să părăsească blocul european.

Cel mai probabil, May nu va vorbi despre o relaţie mai apropiată cu UE, după ce i-a transmis liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, că nu este de acord ca Regatul Unit să continue să facă parte din uniunea vamală a blocului european.

"Am fost clari în această privinţă: nu luăm în considerare propunerile lui Jeremy Corbyn privind uniunea vamală, nu luăm în considerare ideea de a rămâne în uniunea vamală. Trebuie să avem propria politică privind comerţul", a declarat purtătorul de cuvânt al lui May luni.

May va preciza că se concentrează pe soluţia de rezervă privind graniţa cu Irlanda în negocierile cu UE, însă Michel Barnier a afirmat că Bruxellesul nu este dispus să modifice acordul.

"Aşteptăm claritate şi mişcări din partea Marii Britanii", a afirmat Barnier în Luxemburg.

"Din punctul nostru de vedere, este clar că nu vom redeschide acordul Brexitului, dar vom continua discuţiile în următoarele zile", a adăugat el.

Stephen Barclay, Secretarul Brexitului, va călători marţi la Strasbourg pentru a comunica poziţia Marii Britanii parlamentarilor europeni iar ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, va transmite poziţia britanicilor la Paris. La Londra, May este aşteptată să confirme că va organiza un nou vot privind Brexitul în parlament pe 27 februarie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS