Theresa May respinge contrapropunerile rivalilor săi privind Brexitul

I.V.
Internaţional /

Theresa May (sursa foto: Twitter)

Theresa May (sursa foto: Twitter)

Premierul britanic Theresa May a respins sâmbătă contrapropunerile la proiectul său de acord negociat cu Uniunea Europeană privind Brexitul, afirmând că nu vor face să dispară problemele, relatează AFP.

Şefa guvernului a ajuns miercuri la un proiect de acord cu UE privind Brexitul, dar acesta a provocat patru demisii din guvernul său, motivate în principal de soarta specială rezervată provinciei britanice Irlanda de Nord după ieşirea din blocul comunitar, prevăzută să aibă loc pe 29 martie 2019.

Ea este în plus ameninţată de un vot de neîncredere şi, chiar în sânul guvernului său, un grup de cinci miniştri eurosceptici încearcă să o convingă să modifice proiectul său de acord privind Brexitul, relatează sâmbătă mai multe media.

"Oamenii spun: 'Dacă aţi putea face ceva uşor diferit, să încheiaţi un acord de tip norvegian sau canadian', această problemă a plasei de siguranţă (soluţie pentru evitarea unei reveniri a frontierei terestre între Irlanda şi Irlanda de Nord după Brexit) ar dispărea. Dar nu ar fi cazul. Problema ar exista în continuare", a declarat Theresa May într-un interviu publicat sâmbătă de Daily Mail.

Theresa May a avut un moment de răgaz vineri, evitând un al doilea val de demisii şi obţinând susţinerea celor doi eurofobi grei din guvernul său, ministru mediului, Michael Gove, şi ministrul comerţului internaţional, Liam Fox. Ea a găsit şi înlocuitori pentru miniştrii demisionari şi l-a numit pe Stephen Barclay, avocat eurosceptic de 46 de ani, ministru pentru Brexit.

Totuşi, partida este departe de a fi câştigată. Potrivit Daily Telegraph, cinci miniştri pro-Brexit, printre care Michael Gove, vor să facă presiune asupra Theresei May pentru ca ea să revină la Bruxelles şi să negocieze posibilitatea ca Marea Britanie să retragă unilateral din aranjamentul încheiat pentru Irlanda de Nord după Brexit.

Pe lângă Michael Gove, acest grup este format din ministrul pentru relaţia cu parlamentul Andrea Leadsom, ministrul pentru comerţ internaţional Liam Fox, ministrul pentru dezvoltare internaţională Penny Mordaunt şi secretarul de stat pentru transporturi Chris Grayling, potrivit BBC şi Telegraph.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roIstoria la feminin
Cabinet de avocatTMPS