Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Theresa May susţine acordul pentru Brexit în pofida contestatarilor

F.B.
Internaţional /

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Actualizare : Theresa May, în ofensivă pentru a-şi apăra planul cu privire la Brexit

Premierul britanic, Theresa May, este hotărâtă să-şi apere până la capăt proiectul acordului Brexitului şi totodată viitorul, suspendat de un fir, după o rebeliune în cadrul Partidului său Conservator şi o cascadă de demisii, relatează AFP.

Potrivit presei britanice, influentul ministru al mediului Michael Gove - una dintre figurile de prim-plan ale campaniei pro-Brexit, ar ezita, la rândul său, să demisioneze.

El ar fi refuzat oferta lui May de a-i succeda demisionarului Dominic Raab ca ministru al Brexitului, în urma refuzului conducătoarei de a-l lăsa să renegocieze acordul divorţului încheiat cu Uniunea Europeană (UE).

Autoritatea Theresei May a fost dur zdruncinată de o serie de demisii din Guvernul său ieri, o zi tumultuoasă şi ameninţată de o moţiune de cenzură provenind din prorpia tabără, de la susţinători ai unei rupturi clare cu UE.

"Eu vreau ca toţi colegii mei din Guvern să simtă că pot să continue să facă o muncă excelentă", s-a mulţumit May să comenteze.

(E.M.)

------

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat ieri seara, într-o conferinţă de presă, că nu îşi va da demisia, deşi au existat contestatari ai acordului pentru Brexit ce fusese aprobat miercuri de Guvernul britanic, scrie The Guardian.

Întrebată ce va face dacă va exista un vot de neîncredere după ce mai mulţi membri ai Partidului Conservator au trimis scrisori în acest sens către Comitetul 1922, aripa partidului care se ocupă de alegeri, May a declarat că îşi va face treaba, va negocia cu UE şi apoi va supune la vot acordul în faţa Camerei Comunelor. "Apoi parlamentarii îşi vor face treaba şi vor fi traşi la răspundere pentru deciziile pe care le iau", a afirmat ea, adăugând că este determinată să lupte în continuare.

May a declarat că "regretă" că unii colegi au părăsit Guvernul, dar consideră că face ceea ce este corect.

Premierul a declarat că actualul acord redă Marii Britanii controlul asupra legilor, banilor şi graniţelor sale. De asemenea, documentul încheie jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie în Regatul Unit.

"Acesta este un Brexit care îndeplineşte priorităţile poporului britanic", a declarat ea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS