Gala BURSA 2018

TOMAC: "Implementarea bugetului pe 2018 va fi una dintre cele mai mari încercări pe care le are actuala coaliţie de guvernare"

A.C.
Politică /

Eugen Tomac (Sursa foto: Facebook)

Eugen Tomac (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat astăzi că implementarea bugetului pe 2018 va fi una dintre cele mai mai încercări pentru Coaliţia de guvernare, iar primarii din ţară au un motiv real de îngrijorare, potrivit unei surse din presă.

Eugen Tomac a spus, citat de News.ro: "În mod real există o îngrijorare în rândul administraţiei locale. Eu am avut o întâlnire în urmă cu două zile cu ministrul Finanţelor şi l-am întrebat care sunt raţiunile pentru care Guvernul, în timp de creştere economică, a decis să modifice legislaţia fiscală. Domnia sa mi-a răspuns că în SUA se întâmplă acelaşi lucru, de ce nu l-am face şi în România?".

De asemenea, el spune că partidul său are temeri în ceea ce priveşte implementarea schimbărilor din sistemul fiscal, iar primarii se arată destul de numulţumiţi de acest lucru.

Tomac a menţionat: "Temerea noastră este că aparatul de stat nu ese pregătit să implementeze măsuri atât de radicale în sistemul fiscal şi deja aleşi apropiaţi arcului guvernamental transmit nemulţumiri destul de ferme. Aşteptăm cu interes bugetul să vedem de unde se vor găsi bani pentru că, până acum, din programul de guvernare pe care îl are PSD au rămas doar lozincile din el".

Tomac mai aminteşte şi de ancheta PSD asupra Guvernului Cioloş, care ar fi lăsat o gaură în buget, şi se întreabă cine va răspunde pentru golurile care vor exista anul acesta.

Liderul PMP a susţinut: "Bugetul va fi una dintre cele mai mari încercări pe care le are actuala coaliţie de guvernare, pentru că, dacă anul acesta au putut-o scălda cu diferite acţiuni politice, să nu uităm că au început anul cu o anchetă împotriva lui Cioloş, spunând că a întocmit prost bugetul. Să vedem Guvernul PSD cum l-a întocmit şi cine va răspunde pentru golurile care vor exista".

Întrebat dacă susţine ideea ieşirii în stradă la proteste, Tomac a afirmat că există deja oameni care se manifestă împotriva modificărilor legilor Justiţiei, iar dacă PSD nu îşi asumă angajamentele, posibil ca primarii să boicoteze votul final pentru buget.

Tomac a conchis: "Sunt un om care înţelege jocul democratic şi preţuieşte iniţiativa de a-ţi manifesta nemulţumirea. Sunt oameni care manifestează în stradă împotriva proiectelor de lege privind Justiţia. Din 3200 de primării din România, aproape 2000 de primării sunt ale PSD. Dacă aceşti oameni s-au trezit într-o realitate atât de dură în care nu-şi pot onora angajamente elementare în ceea ce priveşte cheltuielile, e clar că e posibil să ne trezim şi cu asemenea situaţie, când primarii PSD cer parlamentarilor PSD să voteze împotriva bugetului şi n-ar fi o premieră, pentru că, până la urmă, PSD-ul şi-a dat jos propriul Guvern".

Guvernul a aprobat miercuri bugetul de stat pentru 2018 şi urmează să fie dezbătut în Parlament.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită