Gala BURSA 2018

Transelectrica, cel mai lichid emitent, la finele săptămânii trecute

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Transelectrica, cel mai lichid emitent, la finele săptămânii trecute

Niciun transfer pe piaţa "deal" 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă, în şedinţa de vineri, printr-un rulaj de numai 4,47 milioane de euro, cu mult sub valoarea medie a acestui an, de circa 9,06 milioane de euro, în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost realizat niciun transfer.

În raportul zlinic al societăţii, echipa de la Prime Transaction notează: "Toţi indicii au crescut în ultima şedinţă a săptămânii. Variaţiile au fost cuprinse între +0,41% în cazul BET-NG şi +1,06% pentru BET-FI.

Valoarea tranzacţiilor de azi (n.r. vineri) a fost de 21,7 milioane lei, în creştere comparativ cu şedinţa precendentă. Cel mai lichid emitent a fost Transelectrica (TEL), care, în acelaşi timp, au avut şi cea mai mare creştere din BET, un plus de 3,36%. Din cadrul indicelui BET s-au mai remarcat azi acţiunile Fondul Proprietatea (FP) +2,78% şi Transgaz (TGN) +1,89%. La polul opus avem titlurile Conpet (COTE) cu o scădere de 1,31% şi Med Life (M) -1,07%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de TEL, cu transferuri în valoare de 5,46 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 24,6 lei, în creştere cu 3,36%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile FP, care au încheiat şedinţa de vineri la preţul unitar de 0,90 lei/titlu, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 4,69 milioane de lei, în apreciere cu 2,78%.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 32,60 lei, pe fondul unei valori transferate de 4,01 milioane de lei, în scădere cu 0,31%.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,33 lei/titlu, în scădere cu 0,21%, în contextul unui rulaj de 1,71 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut un avans de 0,79%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate titluri de la bursa noastră, a avut o creştere de 0,69%. Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni ale bursei, a urcat cu 0,74%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii s-a apreciat cu 0,60%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. " Condmag" (COMI): +6,67%

2. "Comelf" (CMF): +5,77%

3. "Transelectrica" (TEL): +3,36%

4. "Artego" (ARTE): +3,08%

5. "Fondul Proprietatea" (FP): +2,78%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Petrolexportimport" (PEI): -13,82%

2. "Ropharma" (RPH): -5,00%

3. "Vrancart" (VNC): -3,35%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,90%

5. "Electromagnetica" (ELMA): -2,19%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită