"Transgaz" propune un dividend de 17,58 lei/acţiune

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Conducerea "Transgaz" (simbol TGN) propune acţionarilor acordarea de dividende de 17,58 lei per acţiune, potrivit convocatorului Adunării Generale din 28 aprilie, transmis Bursei de Valori Bucureşti

Valoarea cumulată a dividendelor este de 207 milioane lei (46,2 milioane euro), reprezentând cu puţin peste 60% din profitul net înregistrat anul trecut de companie, de 334,5 milioane lei.

Câştigul de anul trecut este similar cu cel din 2012.

În 2013, compania a avut o cifră de afaceri de 1,51 miliarde de lei, mai mare cu 10% decât cea înregistrată în anul precedent.

Explicaţia creşterii modeste a profitului raportat la cifra de afaceri constă în majorarea cu 10% a cheltuielilor în 2013, la 1,127 miliarde lei, de la 1,025 miliarde lei în 2012, şi a pierderilor de 105 milioane de lei înregistrate din activitatea financiară.

Acţiunile TGN au scăzut, ieri, cu 1,12%, la 194,4 lei/unitate.

Adrian Ormenişan, director de tranzacţionare la "SSIF Broker", consideră că evoluţia din ultimele săptămâni a titlurilor TGN este corelată cu evoluţia pieţelor externe.

"Investitorii consideră acţiunile Transgaz un refugiu în această perioadă, deoarece au o volatilitate scăzută şi, în plus, oferă şi dividende", a concluzionat directorul de "SSIF Broker".

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest" Focşani, ne-a spus: "Randamentele superioare oferite de dividende, raportate la depozitele bancare, au convins investitorii că acţiunile TGN le oferă o siguranţă mai mare, decât ce le oferă o bancă".

În AGA, acţionarii vor discuta şi despre înfiinţarea unei reprezentanţe a companiei la Bruxelles.

Acţionarii companiei, la sfârşitul anului 2013, erau, conform BVB, statul român prin Secretariatul General al Guvernului (58,5%), şi alte persoane fizice şi juridice (41,5%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo