Gala BURSA 2018

TRANZACŢIE FINALIZATĂOltchim a vândut Ramplast pentru 12,11 milioane de lei

V.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a finalizat tranzacţia privind vânzarea Diviziei Materiale de Construcţii Ramplast, către Dynamic Selling Group, la preţul de 12,11 milioane de lei, potrivit unui raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit comunicatului, pe data 12 iunie a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare, iar pe 13 iunie Oltchim a încasat integral suma menţionată în contract, fără TVA.

La finalul lunii februarie a acestui an, emitentul informa că adunarea creditorilor Oltchim a aprobat oferta şi contractul de vânzare de active cu privire la Pachetul operaţional 6-Divizia Materiale de Construcţii Ramplast, încheiat între Oltchim, în calitate de vânzător, şi Dynamic Selling Group, în calitate de cumpărător, inclusiv preţul tranzacţiei.

Combinatul Oltchim se află în procedură de insolvenţă din luna ianuarie 2013.

La finalul lui 2017, Consorţiul de administratori judiciari ai entităţii, compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL, a informat bursa cu privire la faptul că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (Pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim, în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti, în calitate de cumpărător, şi Serviciile Comerciale Române, în calitate de garant.

Chimcomplex Borzeşti a oferit 127 milioane de euro pentru o parte a activelor Oltchim însă, suplimentar, a preluat şi probleme de mediu ce presupun investiţii de zeci de milioane de euro, angajându-se la un program de investiţii de peste 70 milioane euro în următorii trei ani.

Pentru primul trimestru al acestui an, emitentul a raportat un profit net de 46,33 milioane de lei, de peste şase ori mai mare faţă de cel obţinut la 31 martie 2017, de 7,57 milioane de lei, în contextul unor venituri mai mari cu circa o treime.

Statul român, prin Ministerul Economiei, este principalul acţionar al societăţii, cu 54,8062% din acţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită