TRANZACŢIE RECORD ÎN TEHNOLOGIA FINANCIARĂ: FIS cumpără Worldpay pentru 35 miliarde de dolari

T.T.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupul american specializat în tehnologie financiară (fintech) Fidelity National Information Services (FIS) a anunţat, astăzi, că va plăti aproximativ 35 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Worldpay, lider în tehnologii de procesare a plăţilor, cea mai mare tranzacţie de până acum în sectorul plăţilor, aflat în creştere rapidă, transmit AP şi Reuters.

Acordul dintre FIS şi Worldpay este cel mai recent val de consolidări în domeniul softului financiar şi tehnologiei de plăţi, unde firmele se luptă cu concurenţa noilor veniţi, care vor să schimbe modul în care se fac plăţile către comercianţi.

Grupul american Fiserv a achiziţionat, în ianuarie, procesatorul de plăţi First Data Corp, pentru 22 miliarde de dolari.

În Europa, startup-urile, cum ar fi Nexi din Italia, intenţionează să se listeze, capitalizând creşterea interesului pentru tehnologia financiară, pe fondul majorării semnificative a vânzărilor online.

Incluzând datoria, tranzacţia prin care FIS cumpără Worldpay este de aproximativ 43 miliarde de dolari, au anunţat luni cele două companii.

Acţiunile Worldpay listate la Londra au urcat, astăzi, cu 9,45%.

Acţionarii Worldpay vor primi 0,9287 acţiuni FIS şi în numerar 11 dolari pentru fiecare acţiune pe care o deţin, evaluând compania la 112,12 dolari per titlu, o primă de aproximativ 14% faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere de vineri, conform calculelor Reuters.

Entitatea combinată va avea venituri de aproximativ 12 miliarde de dolari, au anunţat cele două companii.

Worldpay, care oferă servicii de peste 40 de ani, procesează anual peste 40 miliarde de tranzacţii şi sprijină peste 300 tipuri de plăţi în peste 120 de valute.

Entitatea combinată, care va păstra numele Fidelity National Information Services, va avea sediul în Jacksonville (statul american Florida), unde este sediul central al FIS.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în semestrul doi din 2019, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare şi a acţionarilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS