TRIMESTRUL I:ING Bank, creştere de 32% a veniturilor

M.D.
Bănci-Asigurări /

ING Bank, creştere de 32% a veniturilor

ING Bank România a anunţat, astăzi, o creştere de 32% a veniturilor în primele trei luni ale acestui an, până la 425 milioane lei, în contextul în care numărul de clienţi activi a crescut cu 15%.

"Numărul de clienţi activi a crescut cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul de clienţi cu salariul la ING a crescut cu 24% în ultimul an", se arată în comunicat.

Totodată, profitul brut a ajuns la 214 milioane lei, cu 95 milioane lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită unei creşteri puternice a veniturilor, dar şi a unor costuri de risc şi operaţionale bine controlate. Profitul net a ajuns la 193 milioane lei.

Costurile operaţionale au ajuns la 206 milioane lei, cu 17% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza schimbărilor aduse modelului operational, a investiţiilor în infrastructura IT şi aplicaţiilor de business, a cheltuielilor cu noii angajaţi şi a costurilor de reglementare.

Rata creditelor neperformante este în continuă scădere, ajungând la finalul primului trimestru la 3,1%, cu 0,6 puncte procentuale mai puţin decât în martie 2017.

Portofoliul de credite al băncii a ajuns la 21.4 miliarde la finalul lunii martie 2018, mai mare cu 16% faţă de acum 12 luni, acoperind o cotă de piaţă de 8,9%, o creştere de 0.9 puncte procentuale faţă de martie 2017.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo