Trump, atac dur la adresa imigranţilor ilegali

M.D.
Internaţional /

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a catalogat drept "animale" anumiţi imigranţi ilegali, la o masă rotundă pe tema oraşelor-sanctuar şi grupărilor, cărora le-a denunţat cruzimea, mai ales a grupării MS-13, relatează AFP.

"Expulzăm oameni din ţară (...), nici nu aţi crede cât de răi sunt", a declarat el, miercuri, în cadrul unei discuţii pe tema municipalităţilor din California, care refuză să coopereze cu serviciile imigraţiei din cadrul Guvernului federal.

"Aceştia nu sunt oameni, sunt animale", a subliniat şeful statului american. "Îi expulzăm din această ţară într-un ritm nemaivăzut până acum", a insistat locatarul Casei Albe.

Declaraţiile sale au provocat reacţii dure din partea unor aleşi democraţi.

"Imigranţii sunt fiinţe umane. Nu animale, nu criminali, nu traficanţi de droguri, nu violatori. Ei sunt fiinţe umane", a subliniat Jared Polis, un ales din Colorado.

Reluând unul dintre argumentele sale favorite, preşedintele american a mai apreciat că afluxul imigranţilor ilegali are drept cauză faptul că Statele Unite dispun "de legile cele mai stupide din lume cu privire la imigraţie".

Administraţia federală a dat în judecată "Golden State", cu scopul de a îl obliga să pună capăt politicii sale a "sanctuarelor", în contextul în care, California a lansat de asemenea numeroase proceduri judiciare contra Guvernului american.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo