Trump pune noi presiuni pe Palestina

V.D.
Internaţional /

Donald Trump

Donald Trump

Statele Unite au decis închiderea misiunii diplomatice palestiniene de la Washington, într-o nouă acţiune a preşedintelui Donald Trump împotriva Palestinei, a declarat luni un oficial citat de AFP.

El a descris acţiunea americanilor drept o "escaladare periculoasă".

Decizia vine în timp ce Trump caută să forţeze liderii palestinieni, care au întrerupt legăturile cu Casa Albă, să negocieze pe măsură ce echipa lui urmăreşte un plan pentru pacea din Orientul Mijlociu, pe care îl numeşte "acordul suprem".

În plus, palestinienii au cerut la Curtea Penală Internaţională (International Criminal Court, ICC) investigarea Israelului pentru crime de război, fapt care a nemulţumit SUA.

Oficialii palestinieni au spus că motivul închiderii a fost campania lor la ICC. "Am fost notificaţi de un oficial american în legătură cu decizia de a închide misiunea palestiniană din SUA", a transmis într-un comunicat Saeb Erakat, secretarul general al Palestine Liberation Organisation. "Aceasta este încă o dovadă a politicii administraţiei Trump de a pedepsi colectiv poporul palestinian, inclusiv prin tăierea sprijinului financiar pentru servicii umanitare, precum sănătate şi educaţie"

Potrivit legislaţiei americane, permisiunea PLO de a-şi păstra delegaţia la Washington trebuie înnoită la fiecare 6 luni.

Oficialii americani au transmis că liderii palestinieni au încălcat acordul prin cererea ca Israelul să fie anchetat de ICC.

Decizia a venit înainte de a 25-a aniversare a semnării primului acord de la Oslo, pe 13 septembrie, care avea ca scop pacea dintre israelieni şi palestinieni.

Husam Zomlot, şeful PLO din Washington, le-a spus jurnaliştilor în oraşul Ramallah (Cisiordania) că închiderea misiunii a fost "pentru a proteja Israelul de crime de război, crime împotriva umanităţii pe care Israelul le comite în teritoriile palestiniene ocupate".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS