GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Trump şi Pompeo nu iau în calcul flexibilitatea în cazul discuţiilor despre arme nucleare

L.A.
Internaţional /

Donald Trump şi Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo (Sursă foto: Twitter)

Donald Trump şi Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele american, Donald Trump, şi secretarul său de stat, Mike Pompeo, au exclus, ieri, propunerea liderului nord-coreean, Kim Jong-un, conform căreia Washingtonul ar putea da dovadă de mai multă flexibilitate în discuţiile pe teme nucleare până la sfârşitul anului. Pompeo îl îndeamnă pe Kim să îşi respecte promisiunea de a renunţa la armele sale nucleare înainte de asta, scrie Reuters.

Întrebat despre declaraţia lui Kim de săptămâna trecută potrivit căreia acesta ar fi interesat să-l reîntâlnească pe Trump doar dacă Statele Unite ar aborda o atitudine corectă, Pompeo a declarat reporterilor că preşedintele a fost "hotărât să avanseze diplomatic".

Pompeo a mai afirmat că liderul nord-coreean şi-a luat angajamentul de a denucleariza şi că "trebuie să vedem cu toţii că rezultatele evoluează", mai informează Reuters.

"Echipele noastre colaborează cu nord-coreenii pentru a crea un drum prin care să ajungem acolo." El a spus că doreşte să găsească această cale spre denuclearizare până la sfârşitul anului, dar totodată a mai afirmat că "mi-ar plăcea să văd asta mai devreme", mai relateză Reuters.

Trump şi Kim s-au întâlnit de două ori, la Hanoi în februarie şi în Singapore în iunie, aparent pentru a-şi construi o relaţie amicală, pentru că nu au convenit asupra unui acord de ridicare a sancţiunilor în schimbul abandonării de către Coreea de Nord a programelor sale nucleare, informează agenţia.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Americanii vor ca regimul coreean sa renunte definitiv la sansa de a avea arme nucleare ...si pe urma mai vorbim , daca dansati cum va cantam noi ! Megalomania intuneca ratiunea , nu e un sfetnic benefic . Probabil ,ca si asiaticii sunt adeptii vechii vorbe "Si vis pacem para bellum"

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS