TURCIA:Achiziţionarea sistemului anti-rachetă din Rusia nu ar trebui să ducă la sancţiuni din partea SUA

L.A.
Internaţional /

Hulusi Akar (Sursă foto: Twitter)

Hulusi Akar (Sursă foto: Twitter)

Hulusi Akar, Ministrul Apărării din Turcia, a declarat că achiziţionarea sistemului anti-rachetă din Rusia nu ar trebui să aducă sancţiuni din partea SUA şi a precizat că Ankara rămâne devotată NATO, scrie Reuters.

Akar a declarat că Turcia se aşteaptă să devină şi producătoare a avioanelor militare F-35, nu doar un cumpărător, în ciuda avertismentelor SUA că va fi exclusă din proiectul F-35 dacă va achiziţiona sistemul anti-rachetă S-400.

"Credem cu tărie că legătura făcută între S-400 şi proiectul F-35 este nepotrivită. Ne aşteptăm ca Statele Unite şi alţi parteneri să îşi onoreze angajamentele", a declarat Akar la o conferinţă din Washington, potrivit Reuters.

Statele Unite susţin că nu vor permite ca avioanele F-35 să opereze alături de sistemul anti-rachetă al Rusiei. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat săptămână trecută că Washingtonul a transmis Turciei că ar putea suporta consecinţele pentru achiziţionarea de S-400.

Akar a reiterat oferta Turciei de a organiza discuţii tehnice cu Statele Unite pentru a gestiona "îngrijorările tehnice" privind achiziţionarea S-400.

Turcia analizează o nouă ofertă din partea SUA de a cumpăra sistemul anti-rachetă Patriot, a adăugat Akar, conform agenţiei.

"Am primit recent noua ofertă pentru sistemul Patriot. Aceasta este oferta disponibilă şi o studiem cu atenţie", a afirmat el, potrivit Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS