Turcii arestează 56 de persoane pentru legături cu Gulen

F.M.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Autorităţile turce au arestat 56 de persoane, dintre care 48 de soldaţi, pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, aflat în SUA şi pe care Ankara îl acuză că a orchestrat tentativa de puci eşuată din 2016 împotriva preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, relatează luni cotidianul Hurriyet, citat de agenţia Reuters.

Potrivit publicaţiei, cei 56 fac parte din rândul a 89 de persoane a căror arestare a fost ordonată în cadrul unei investigaţii întreprinse de către procurori din Istanbul.

De la puciul din 2016, în care şi-au pierdut viaţa 250 de persoane, autorităţile au procedat constant la astfel de măsuri împotriva celor suspectaţi că ar fi susţinători ai lui Gulen. Clericul a respins orice implicare în tentativa de puci.

Turcia a arestat 160.000 de persoane şi a demis din posturi de la tentativa de puci aproape acelaşi număr de funcţionari, indica în martie biroul ONU pentru drepturile omului. Din numărul respectiv, peste 50.000 au fost puşi oficial sub acuzare şi sunt ţinuţi în detenţie în perioada proceselor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS