Gala BURSA 2018

TVR a transmis Guvernului proiectul de lege care facilitează accesul la transmisia digitală

Alexandru Costea
Companii #Media-Advertising /

Televiziunea Română a înaintat Guvernului României, ieri, proiectul de lege privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de echipamente de recepţie a programelor de televiziune în sistem digital, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Proiectul vizează sprijinirea categoriilor defavorizate, stabilite pe criterii sociale, pentru asigurarea dreptului constituţional la informare şi după data de 16 iunie 2015, când va fi oprită transmisia analogică terestră în România.

Propunerea legislativă prevede, printre altele, categoriile de beneficiari, precum şi modalitatea în care vor fi acordate ajutoarele financiare.

"Televiziunea Română are datoria legală şi morală de a întreprinde orice acţiune în scopul asigurării dreptului constituţional la informare", declară Preşedintele - Director General Stelian Tănase.

Aproximativ 90% dintre gospodării sunt abonate la operatorii de cablu şi nu vor fi influenţate de trecerea la emisia digitală, însă aproximativ 7% din gospodării (aproximativ 500.000) sunt dependente de recepţia terestră a programelor de televiziune, conform datelor oficiale.

Ziua de 16 iunie 2015 este data limită de funcţionare a transmisiunilor analogice de televiziune în Europa. După această dată, programele de televiziune vor fi recepţionate în sistem digital terestru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită