UBS, amendată cu 2 milioane de dolari de Bursa elveţiană

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

UBS, amendată cu 2 milioane de dolari de Bursa elveţiană

Bursa elveţiană SIX a amendat cu două milioane de franci (două milioane de dolari) cea mai mare bancă din ţară, "UBG Group" AG, pentru că aceasta a comunicat cu întârziere anumite informaţii care au influenţă asupra preţului acţiunilor instituţiei financiare.

Conform SIX, amenda are legătură cu anunţul UBS privind schimbarea strategiei sale, în octombrie 2012, care a urmat unor zvonuri apărute în acest sens în presă.

La momentul respectiv, presa a informat, pe surse, că UBS îşi va restrânge operaţiunile de investment banking, însă banca nu a făcut un anunţ ca să lămurească aceste aspecte până la finele lunii octombrie 2012, ceea ce este considerat contrar normelor de către piaţa elveţiană.

SIX a precizat: "Banca nu a fost autorizată să amâne până în dimineaţa zilei de 30 octombrie 2012 anunţul, pe motiv că aştepta decizia boardului director, întrucât exista deja un fapt care ar fi putut influenţa preţul acţiunilor înaintea deciziei board-ului. Condiţiile pentru amânarea anunţului nu existau".

Conform SIX, companiile listate trebuie să facă anunţuri imediate în urma scurgerilor de informaţii în presă, care pot influenţa preţurile acţiunilor, iar UBS ar fi trebuit să facă un astfel de anunţ în 29 octombrie.

Amenda impusă de SIX vine după ce Curtea Supremă de Justiţie din Elveţia a decis să nu accepte un apel iniţiat de bancă în acest caz.

UBS a informat că această instanţă "pare că nu recunoaşte importanţa dosarului şi nu a văzut necesitatea să-l clarifice în mod legal".

Oficialii băncii au mai spus: "UBS continuă să creadă că a fost şi este potrivit să emită un anunţ ad-hoc numai după aprobarea finală a strategiei de către board-ul director".

Amintim că UBS a fost afectată, în ultimul trimestru din 2016, de retrageri nete de 15,2 miliarde de franci (15,2 miliarde de dolari) din partea investitorilor, situaţie generată, în mare parte, de faptul că, începând de anul acesta, guvernul local a început să dezvăluie datele referitoare la conturile deponenţilor străini către autorităţile fiscale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS