UE nu va acorda companiilor din industria financiară britanică "un paşaport general" pentru a face afaceri pe piaţa unică

Vlad Dobrea
Companii /

UE nu va acorda companiilor din industria financiară britanică "un paşaport general" pentru a face afaceri pe piaţa unică

Uniunea Europeană ar putea trata unele reglementări financiare britanice ca fiind echivalente cu legislaţia UE, după Brexit, dar nu va acorda companiilor din industria financiară "un paşaport general" pentru a face afaceri pe piaţa unică, a afirmat marţi negociatorul şef pentru Brexit al blocului comunitar, Michel Barnier.

Într-un discurs susţinut la un eveniment de afaceri din Belgia, Barnier a reiterat că după ieşirea Marii Britanii din UE, pe 29 martie 2019, companiile din această ţară vor pierde beneficiile de a face afaceri libere pe o piaţă care reuneşte 440 de milioane de oameni, transmite Reuters.

"Vom avea oportunitatea de a trata unele reglementări britanice ca fiind echivalente, pe baza unei abordări proporţionale şi bazată pe riscuri, care include stabilitatea financiară, principala noastră preocupare", a arătat Barnier.

City of London, centrul financiar din capitala britanică, ar vrea să păstreze accesul facil la piaţa comunitară, dar Barnier a spus că acest lucru nu este posibil.

"Serviciile financiare britanice nu pot beneficia de un paşaport pe piaţa unică, nici de sistemul de echivalare generală a standardelor", a afirmat Barnier.

Oficialul UE a arătat că integritatea pieţei unice europene este sfântă şi că după Brexit multe vor depinde de amploarea divergenţelor dintre reglementările UE şi cele ale Marii Britanii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită